Slash, Myles Kennedy and the Conspirators servírují další dvě ochutnávky z nového alba „4“

Slash, Myles Kennedy & The Conspirators_2021 / foto: Magda Šotolová

Posledních čtrnáct dní zbývá do vydání čtvrtého společného alba Slashe, Mylese Kennedyho a tria The Conspirators, které ponese poněkud „nenápaditý“ název „4“. Vyjde v pátek 11. února a jeho tvůrci nám z něj představují další dva kousky.

Naživo a na plné koule

Album „4“ se od předešlých tří liší hlavně stylem nahrávání. Všech deset songů z alba bylo nahráno ve studiu naživo, a jak jeho tvůrci slibují, bude mít atmosféru živých koncertů.
„Mluvili jsme se Slashem o natočení desky, která by zněla stejně jako ta klasická alba, která milujeme. Studio jsme tedy postavili tak, jak bychom to udělali, kdybychom zkoušeli v garáži a bylo nám 15,“ komentuje podmínky natáčení producent Dave Cobb v dokumentu o vzniku alba „4“.
„Deska samotná je nejspíš to nejlepší, co jsme doposud udělali,“ pochvaluje si Slash. „Měli jsme spoustu materiálu napsaného během posledního SMKC turné, takže jsme dali do kupy dema, všechno sešpendlili dohromady a zaranžovali, a pak jsme strávili tři týdny předprodukcí, prostě jsme nové věci hráli dokola live na zkušebně, a to bylo vše… odjeli jsme do Nashvillu,“ vypráví Slash.
„Nikdo z nás předtím nenatáčel desku v Nashvillu, nikdo z nás nenatáčel s Davidem Cobbem, takže jsme všichni byli nadšení a zvědaví, jak to dopadne,“ popisuje očekávání bubeník Brent Fitz. „Měli jsme postavené zesilovače ve stejné místnosti jako bicí, což mi zatím žádný producent nedovolil udělat,“ směje se Slash. „A také vokály jsme nahrávali živě, Myles byl kabině hned vedle nás.“
„Jde spíše o pokus zachytit náladu a nadšení než snahu o dokonalost a vypilovanou techniku,“ dodává baskytarista Todd Kerns.

Fill My World

Druhou písní z očekávaného alba, kterou SMKC fanouškům představili, je balada Fill My World. O tom, co bylo inspirací pro její text, se rozpovídal jeho autor, zpěvák Myles Kennedy. „Fill My World – to je nejspíš můj neoblíbenější song z celé desky. Jeho příběh je vyprávěný z perspektivy našeho psa. Jsem často na cestách, moje manželka jezdí se mnou, takže občas musíme nechávat našeho malého shih-tzu jménem Mozart v péči přátel nebo pečovatelů. Jednou jsme se kvůli zpožděnému letu nedostali domů a přihnala se vichřice. Kolem domu máme vysoké stromy, které ve větru bijí do střechy, a ty zvuky Mozarta vždycky příšerně děsí… Máme doma kamery, abychom na něj mohli na cestách dohlížet a jediné, co jsme v téhle hrozné bouřce mohli dělat, bylo pozorovat na nich, jak je vyděšený. Bylo to opravdu srdcervoucí! Ten drobek byl vystrašený k smrti. Takže příběh téhle písně vypráví o tom, co jsem si představoval, že by v téhle vypjaté situaci Mozart říkal, kdyby mohl mluvit. A o jeho toužebném přání, abychom se vrátili domů. Ten text je samozřejmě platný také pro vztahy mezi lidmi, ale mně připadalo zajímavé nahlédnout na to z Mozartovy perspektivy. A abych byl opravdu upřímný, když jsem tuhle píseň nahrával ve studiu, v jeden okamžik můžete slyšet, že se mi dojetím lámal hlas. Dostalo mě to. Takže je to rozhodně zpívané od srdce. A jsem dost chlap na to, abych to přiznal!“

Call Off The Dogs

Třetí upoutávkou nového alba je song Call Off The Dogs. Tato rychlá skladba navazuje na rokenrolovou náladu alb minulých, bohužel ji však nikam neposouvá a pouze recykluje již použité hudební nápady. I tak si fanoušci zcela jistě vychutnají tento osvěžující závan čerstvého rokenrolu.

Nové songy poprvé naživo

Pokud se nemůžete dočkat, až nové songy konečně uslyšíte naživo, vězte, že už nemusíte čekat dlouho. Slash a jeho parta vás zvou na exkluzivní stream živého vystoupení (u nás bude k zhlédnutí v sobotu 12. února v 8 hodin ráno), v rámci kterého svou novou desku kompletně přehrají. Stream proběhne prostřednictvím aplikace Facebooku a na YouTube. Více podrobností naleznete na Slashových sociálních účtech.

text a titulní foto: Magda Šotolová, foto v článku: Austin Nelson, poskytnuto Gibson Records, video: YouTube.com
Zdroj: Slash ft. Myles Kennedy and The Conspirators – The Making of 4, https://www.youtube.com/watch?v=4AqCLeCU2Qw&t=7s