Turné k třicetinám: Alkehol to vzal od severu a míří do Lucerny

Alkehol, Ota Hereš / foto: Petr Hanč

Kapela Alkehol slaví třicetiny – a samozřejmě jsme nemohli jinak, než být u toho. Úvod turné v severočeských Teplicích nafotil a popsal náš reportér Petr Hanč.

První koncerty přesunula karanténa

První letošní koncert kapely Alkehol se odehrál 25. února v teplickém klubu Knak. Jejich šňůra, která oslavuje třicet let kapely, měla začít už 18. února v olomouckém S-Klubu, ale bohužel tenhle koncert ani koncert ve Velkých Pavlovicích 19. února se nemohly uskutečnit z důvodu karantény v kapele. Olomoucký koncert byl přesunut na sobotu 24. září a fanoušci, kteří se těšili do Velkých Pavlovic, se snad také brzy dočkají nového termínu.

Nejlepší songy třicetileté kariéry

Hej hej hej hej… hej hej hej hej… Jak jinak by měl začínat koncert české legendy Alkehol? Kapela začala jako vždy peckou Hospodo nalejvej a projela ty nejlepší songy své třicetileté hudební kariéry. Nemohly tedy chybět pecky jako Anděl strážnej, Život je krátkej, Nonstop, O chlastu, Na zdraví, Spalovač chlastu, Travičko zelená, Víkend, Zmaštěnej, Rockeři nebo Na Slamníku. Téměř naplněný klub i kapela si koncert užívali na plné pecky – byla to taková Jízda králů. Večer zakončila rocková banda Cumbal z Mostu.

Pozvánka do májové Lucerny

Hlavní výroční koncert kapelu teprve čeká, a to 6. května v pražské Lucerně. Přijďte se pobavit, a také potěšit svou účastí kapelu samotnou, která si to po dvou hubených covidových letech určitě zaslouží.

Text a foto: Petr Hanč