Stercore vydali album The Death Head, vznikalo v zahraničí

Stercore, se souhlasem Stercore / poskytnuto Promo Gothoom Productions

Slovenská metalová kapela Stercore přichází s novou deskou The Death Head. Deska v sobě nese zahraniční energii a ještě před jejím vydáním kapela zásobovala fanoušky novými skladbami a klipy.

Když se nedá koncertovat, natáčejí se alba

Pandemické období, které trvalo dva dlouhatánské roky, znemožnilo mnoha muzikantům po celém světě koncertovat, jak byli zvyklí, cestovat do zahraničí a setkávat se naživo se svými fanoušky. Mnozí z nich tedy nasměrovali svou energii do psaní nových skladeb, nahrávání ve studiu a vydávání alb.

Nebude ticho!

To je i případ slovenské metalové kapely Stercore, která přichází s albovou novinkou The Death Head. Deska vyšla v lednu pod hlavičkou vydavatelství Gothoom Productions. Pánové natáčeli u producenta Istvána Simona v No Silence Studios v Maďarsku a výsledek svého snažení nechali masterovat v Divergent Studios v Itálii. Bezezbytku se tedy naplnil název jednoho ze studií – ani v době pandemie tady prostě nebude ticho!

Pořádná dávka muziky ještě před vydáním alba

Ještě předtím, než se nová deska mohla dostat na trh, vypustila kapela tři singly s názvy R.I.P., Failure a Mankind. K posledně jmenovanému vyšlo lyrics video, k předchozím dvěma natočili Stercore videoklipy. Fanoušci tak dostali pořádnou dávku nové muziky ještě předtím, než si mohli vychutnat album v plné délce.

Text: Sylva Kaplanová, foto: se souhlasem Stercore / poskytnuto Promo Gothoom Productions, video: YouTube.com