Hlahol a Doga v Teplicích: žádný apríl, poctivý rock

kapela DOGA/foto: Petr Hanč

Na prvního apríla se v teplickém KNAKu potkaly dvě kapely – domácí Hlahol a Doga z Karviné. Obě předvedly poctivou muziku, což jejich fanoušci dovedou ocenit.

Hlahol: líheň legend

Jako první to na pódiu rozjela domácí kapela. Historie založení kapely Hlahol spadá až do roku 1984, a tím, že je to kapela teplická, vystřídali se v sestavě například „KabátiPepa Vojtek, Ota Váňa nebo Milan Špalek, člen Motorbandu Libor „Máča“ Matejčik a mnoho dalších. Nyní hrají stodvanáctiprocentní rock and roll v sestavě Milan Korda (zpěv), Lubor Illeš (kytara), Milan Illeš (kytara), Tomáš Jarolím (baskytara) a Daniel Hafstein (bicí).  Kapela si pro fanoušky připravila set řízných pecek jako Lemmy, Rock N’Roll, Nostradamus, Heffron a další. Hlahol, věrný svému jméno, udělal tedy pořádný „hlahol“ a rozparádil fanoušky pro hostující Dogu.

Doga: všechny hity i novinky

Doga si připravila pro své fanoušky dalších sto dvacet procent rock and rollu. Zahrála ty největší pecky své kariéry i songy z nejnovějšího alba Respekt. Jmenovitě zazněly skladby Zelená, Fuckerman, Nejsi nevinná, Nejsem rozumnej, Fabrika rock’n’rollu (při které si pánové nasadili svářečské helmy), Poletuju, Dobrej chlap, Dej mi duši svou, Holka samosexuál, Já se na to…, Popojedem, Od soumraku do úsvitu nebo Beskydy.

Fanoušci věrní, fanoušci slavní

Na koncertě nemohla chybět nejvěrnější parta fanoušků – členové DogaClanu, a prostor KNAKu byl naplněný k prasknutí. Není bez zajímavosti, že se přišli podívat i kolegové z Teplic, členové Kabátu Radek Hurčík, Tomáš Krulich a Milan Špalek. Koncert měl pořádnou šťávu a fanoušci si ho užili plnými doušky.

Text a foto: Petr Hanč