Clawfinger v Praze: Jejich energii by jim mohli vrstevníci závidět

Clawfinger / foto: Petr Hanč
V neděli 29. května v klubu Roxy si čeští fanoušci rap metalu přišli na své. Ano, do Prahy přijela jedna z prvních kapel tohoto žánru – švédští Clawfinger.

Krajané Freezes Deyna rozehřáli publikum

Jako předkapela vystoupila crossoverová banda ze severu, jejich švédští krajané Freezes Deyna. Tahle partička publikum pěkně rozehřála a připravila pro pořádný nářez od hlavních hvězd večera.

Clawfinger: Nadvláda nad…pódiem

Clawfinger jsou známí svou energickou show, a této své pověsti také dostáli. Je pravda, že tahle banda je na hudební scéně už přes třicet let, ale jejich energii by jim někteří vrstevníci mohli závidět.  Během večera zazněla necelá dvacítka songů, kterou začala pecka World Domination. Pokračovalo se přes Recipe for Hate či Burn in Hell až po závěrečnou skladbu základní koncertní části The Price We Pay. Po tomto songu přišel na řadu bohatý přídavek v podobě tří písní – Biggest & the Best, The Truth a Do What I Say.

Fanoušci: ti, kdo jsou pro kapelu nejdůležitější

Fanoušci všech věkových kategorií si koncert náramně užívali až do konce. Mezi přítomnými nechyběl snad žádný fanoušek tohoto žánru, a pokud se tam přece jen nedostal, snad příště nezaváhá.

Text a foto: Petr Hanč