Battle Beast se chystají v září do Prahy s novým albem

Noora Louhimo, Battle Beast/foto: Honza Švanda

Oblíbená heavy/powermetalová formace Battle Beast o první zářijové sobotě zahraje v Praze. Předkapelou bude německé posthardcoreové trio Future Palace.

Fanoušci Battle Beast mají letos hned dvě příležitosti

Finští Battle Beast jsou u nás velmi oblíbení, tato šestičlenná energická formace u nás pravidelně koncertuje nejen v rámci festivalů. Jejich tvorba je plná mohutných zpěvných refrénů s chytlavými kytarovými a klávesovými riffy, podpořené mohutným vokálem zpěvačky Noory Louhimo. Fanoušci je měli možnost vidět a slyšet na letošním Metalfestu, druhou štací pak bude koncem léta pražský Palác Akropolis. Zkraje letošního roku kapela vydala své šesté album Circus of Doom, které navazuje na velmi úspěšnou desku No More Hollywood Endings z roku 2019 a ke kterému koncem srpna vyráží na dvouměsíční evropské turné, jehož součástí bude k naší radosti i zastávka v Praze.

Také Future Palace pracují na novém materiálu

Před touto pořádnou dávkou energie si zde roli předkapely odbude mladé německé post-hardcoreové trio Future Palace. Pro fanoušky metalcoru rozhodně lákává podívaná. Muzika Future Palace je plná silných a úderných refrénů v podání zpěvačky Marie, která kombinuje čistý vokál s mohutným a agresivním growlingem. Prostor zde dostávají i klidné a melodické linky, což jejich muzice výrazně přidává na rozmanitosti. Z nového alba s názvem Run tu máme singl Flames.

Vstupenky k dispozici, koncert připadá příjemně na sobotu

Vstupenky na koncert této oblíbené powermetalové stálice a post-hardcoreového želízka v ohni jsou v prodeji na stránkách pořádající agentury Obscure Promotion a v síti Ticketmaster. Datum připadá na sobotu 3. září, místem dění bude pražský Palác Akropolis.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda