Sting ve Slavkově: Čtvrtý pokus byl trefou do černého

Sting/foto: Miloš (Milosfoto) Hlaváček
Poslední červencový den se Morava připravovala na velkou událost – ve Slavkově u Brna vystupoval Sting formou open-air koncertu s programem nazvaným My Songs. Opakovaně odkládaný koncert pořádající agentury Live Nation konečně proběhl, a kdo byl u toho, odnášel si nevšední zážitek.

Vše pro fanoušky

V den koncertu byl Slavkov vzhůru nohama. Policejní zátarasy, úprava průjezdu městem, vše přizpůsobeno tak, aby fanoušci mohli zaparkovat… Příjezd se ale trochu zkomplikoval a protahoval, a tak nám nebylo dopřáno stihnout vystoupení Lenky Nové a Petr Malásek Bandu.

Dobré přijetí předskokanů

Podařilo se nám ale již býti svědky vystoupení Joe Sumnera, britského písničkáře, který je mimo jiné Stingův syn. Bylo to velmi příjemné vystoupení, a nejspíš i sám Joe byl potěšen, jakého přijetí se mu od příjemného českého publika dostalo. Těsně před Stingem patřilo pódium Vojtěchu Dykovi a B-Side Bandu, pro něž to určitě byla obrovská čest.

Hudebně je Sting stále plně při síle

Když na pódium přišel Sting, ovace začaly a v podstatě neskončily. Už jen ten fakt, že se po covidových odkladech konečně povedlo koncert uskutečnit, si zasloužil nadšení, které bylo znát. Přítomní fanoušci si koncert užívali o to více. Sting zahrál všechny pecky ze své bohaté kariéry (ne nadarmo se koncertní program jmenuje My Songs), vešlo se i krátké hostování jeho syna na pódiu. A ač Stingův věk začíná sedmičkou, dokázal, že hudebně je stále plně při síle.

Text a foto: Miloš (Milosfoto) Hlaváček