Tvrdonice žily rockem a metalem: Škwor, Dymytry, Cocotte Minute i Hanz’s Fuckers

Dymytry/foto: Zdeněk Dlouhý
V pátek 19. srpna proběhl v letním amfiteátru v Tvrdonicích hudební minifestival za účasti kapel Hanz’s Fuckers, Cocotte Minute, Dymytry a Škwor. Opět jsme byli svědky intenzivního předávání energie mezi kapelami a publikem.

Hanz’s Fuckers měli slušně plno

Areál se začal po otevření velmi rychle zaplňovat, počasí se umoudřilo, a tak vše začalo dle plánu v 16:30. Jako první vystoupila skupina Hanz’s Fuckers z Hulína, která si už získala dost fanoušků, takže jejich set sledoval již slušně obsazený amfiteátr. Zazněly skladby Jsme tady, Naživu, Už to nejsem já, V srdci mladej, Odcházení a další.

Cocotte Minute: natlakovaní jako papiňák

Po rychlé přestavbě pódia vystoupila skupina Cocotte Minute. Od první minuty začal řádit zpěvák Martin Zeller, nechyběl výlet mezi fanoušky. Skladby jako Tanči, Czeko, Kopem kopem, Bastard nebo Můj čas už zpívali všichni ve stále větším kotli.

Dymytry: areálem burácel sborový zpěv

Potom už přišel čas pro skupinu Dymytry. Areál už byl beznadějně přeplněný, fanoušci nedočkaví. Světla, plameny, efekty – vše na jedničku jako obvykle. Zazněly i skladby z nové desky – Černá je metal, Země krále Miroslava, Lidice, Psychopat. Jako obvykle proběhla „hodina zpěvu“ a „hodina tělocviku“ se „strejdou Prothem, areálem burácel sborový zpěv. Hodina uběhla strašně rychle a Dymytry se rozloučili skladbou Strážná věž.

Škwor: plameny a muzika starší i nová

Po nezbytné přestavbě pódia se představila další hvězda festivalu – skupina Škwor. Také oni mají v zásobě spoustu plamenů, pyrotechniky a světelných efektů. Jejich set obsahoval starší hity jako Může se stát, Sraž nás na kolena či Vyvolenej, ale i skladby z poslední desky: Tváře smutnejch hrdinů, Dokola, Spoutanej nebo Vteřina jediná. V závěru si celý areál zazpíval sborově Sílu starejch vín a Škwor se rozloučil skladbou Mý slzy neuvidíš.

Díky

Rozhodně to byla velmi povedená akce: program jel přesně podle časového rozpisu, fanoušci vytvořili pro všechny kapely skvělou atmosféru. Poděkování tedy patří všem, co se na této akci jakkoliv podíleli – pořadatelům, technikům, obsluze při pití a jídle, a také je třeba zmínit výborné kafíčko z produkce Pražírny Fiery Beans Otrokovice, která pro kapelu Škwor praží vlastní speciální značku kávy.

Text a foto: Zdeněk Dlouhý