Cradle of Filth: dusným vzduchem letěly vlaštovky ze setlistů

Cradle of Filth/foto: Petr Dio

Ve středu 12. října si v brněnském klubu Fléda dali sraz fanoušci kapely Cradle of Filth. V nadšené atmosféře živě zaznělo hodně nových písní kapely. Před hlavní hvězdou se představily kapely Naraka a Alcest.

Když je vyprodáno…

Koncert byl vyprodaný, což je důvod k radosti pro kapelu, a vlastně i pro fanoušky, protože se dá očekávat skvělá atmosfera. Nejinak tomu bylo i zde, ale neslo to s sebou i určité nevýhody: sál byl namačkaný, nedalo se ani pořádně projít, bylo v něm horko až dusno. Podobnému typu koncertů by slušel větší prostor – věříme, že by se našel dostatek fanoušků, kteří by prostor zaplnili.

Předkapely: temnota v hudbě i na jevišti

První předkapela, francouzská Naraka nasolila již do plného sálu svůj death/thrash metal, ve kterém jsou i náznaky black metalu. Jen škoda, že kapela hrála „ne moc osvětlená“, občas se nám ztratila i ve tmě.
Další přišel na scénu projekt Alcest, kde řádil ve své temné hudbě multiinstrumentalista Neige a bubeník Winterhalter. Jejich blackový set si fanoušci náležitě užili, i když už bojovali o nejlepší místa před příchodem hlavní hvězdy večera.

Napůl domácí složení kapely a nadšení fans

Cradle of Filth nastoupili samozřejmě s domácími brněnskými hráči v sestavěbubeníkem Martinem „Marthusem“ Škaroupkou a kytaristou Markem „Ashokem“ Šmerdou. Kapela zahrála průřez svou tvorbou, i když převážnou část setu tvořily písničky z posledního alba Existence is Futile. Dani Filth přiváděl svým ječákem přítomné do extáze a nadšení fans vyvolaly i setlisty, které Ashok složil na konci koncertu do vlaštovek a posílal do davu. Stejně tak bylo s nadšením kvitováno jeho rozdávání trsátek v průběhu koncertu. Jen velká škoda, že ve stánku s merchem chyběly nosiče s různými alby Cradle of Filth.

Text a foto: Petr Dio