The Rasmus ve Foru Karlín: nové songy poprvé naživo v Česku

The Rasmus, Emilia Suhonen/foto: Petr Hanč
V sobotu 15. října zavítala po třech letech do Prahy jedna z nejslavnějších finských kapel The Rasmus. Tentokrát vystoupili v pražském Foru Karlín. Hudebně pestrý večer zahrnul kromě jejich koncertu také vystoupení kapel Icon For Hire a We Are Domi.

We Are Domi – elektro-pop, který nebyl mimo mísu

V roli prvních předskokanů se na pódiu objevila kapela, která zastupovala Českou republiku na soutěži Eurovision Song Contest 2022 v Turíně – We Are Domi. Kapela je to spíše elektro-popová, ale proč ne, We Are Domi rozhodně vědí, jak dělat moderní muziku.

Icon For Hire: muzika i kniha

Jako další předkapela se ukázali američtí rockoví Icon for Hire s charismatickou zpěvačkou Ariel Bloomer. Možná u nás nejsou zatím tak známí, svou fanouškovskou základnu rozhodně ale mají, a možná se mezi návštěvníky našli i ti, kdo četli knihu Turn Your Pain Into Art, jejíž autorkou je právě Ariel Bloomer.

The Rasmus: od nových písniček po největší klasiku

Pak už přišla na pódium hlavní hvězda večera The Rasmus. Kapela přivezla jak songy z poslední desky Rise, která vyšla letos, tak i hity jako In My Life, a samozřejmě nemohla chybět ta největší klasika In the Shadows. Zpěvák Lauri Ylönen byl ve skvělé formě, nepřehlédnutelná kytaristka Emilia Suhonen byla na pódiu plná energie. Jen si zkontrolujte podle fotografií, že mluvím pravdu. Vystoupení The Rasmus bylo určitě jedno z těch zajímavějších v Česku za letošní rok a už teď se těšíme na příště.

Text a foto: Petr Hanč