Motorband a GATE Crasher spolu po republice: Kdo přišel a přijde, nelituje

Motorband/foto: Petr Hanč
V pátek 14. října v kulturáku v Libotenicích nedaleko Litoměřic začalo TOTO Tour. Jedná se o společné turné kapel Motorband, která slaví 35 let na hudební scéně, a GATE Crasher. Obrazem koncert dokumentoval a fotografie slovem doprovodil Petr Hanč.

Mládí vpřed aneb Gate Crasher to náležitě odpálili

Jako první vtrhli na pódium GATE Crasher. Tahle brněnská partička má za sebou už i vystupování na festivalech jako Masters of Rock, Rock for People, Benátská! či slovenský Topfest. Pánové rozjeli pořádnou rockovou show a nechyběly pecky Jako Vlci, Mrazení, Vzpomínky nebo Těžkej svět.

Výrazné osobnosti kapely

Po nich přišla menší přestávka na úpravu pódia a lehce před dvaadvacátou hodinou přišla legenda metalové scény, kterou snad není nutno představovat – Motorband. Zpěvák Láďa Korbel přišel nalíčený jako Mefistofeles, protože před koncertem měl ještě vystoupení v Divadle Na Maninách v představení Doktor Faust. Libor „Máča“ Matejčik,  motor a srdce téhle kapely, předváděl výborná kytarová sóla. Během vystoupení Motorbandu zazněly songy jak z poslední desky Černá & bílá, tak i starší tvorba jako třeba Tvý oči lžou.

Přijďte na další koncerty turné

Celý večer si návštěvníci pořádně užívali, a pokud jste fanoušky alespoň jedné z kapel, určitě je dobrý nápad nějakou zastávku tohoto turné navštívit. Rozhodně to bude stát za to.

Text a foto: Petr Hanč