Škwor akusticky v Praze: svíčky, židle, klavír a fronta až do Vodičkovy ulice

Škwor/foto: Petr Hanč
I Praha se dočkala zastávky akustického turné kapely Škwor. Koncert 16. listopadu v Lucerna Music Baru byl skoro hned vyprodaný a pro velký zájem kapela přidala ještě jeden termín o dva dny dříve, který jsme spolu s foťákem navštívili.

Zájem o koncert i autogramiádu

Před vpuštěním do klubu se vytvořila fronta až do Vodičkovy ulice, ale po otevření v sedm večer rychle ubývala. Fanoušci se hned vydali posilnit se k baru a šli si najít své místo před pódiem. Kapela měla před zahájením koncertu přímo v klubu autogramiádu. Tu spousta fanoušků nevynechala, zájem byl ve všech věkový kategoriích.

Spokojení mohou být jak fanoušci, tak kapela

Už při pohledu na pódium bylo jasné, že koncert bude mít komornější atmosféru: svíčky, židle, klavír. V půl deváté už zhasla světla a na pódiu se členové kapely usadili na svá místa. Začalo se songem Už je to tak dávno a pokračovalo jak písněmi z poslední desky Tváře smutnejch hrdinů, tak i těmi největšími peckami jako Sraž nás na kolena, Kámen, Pokřivenej pohled, Milionu hvězd se ptáš nebo Síla starejch vín. Akustické provedení skladem mělo úplně jinou atmosféru, kterou podpořil doprovod na klavír a violoncello. A fanoušci? Ti si koncert samozřejmě užívali a po celou dobu zpívali. Kapela Škwor, která se pro opakování akustické podoby turné rozhodla po třech letech, tak může být s tímto svým nápadem rozhodně spokojená.

Text a foto: Petr Hanč