Rockové Vánoce na Barče: Aleš Brichta Project, Dan Horyna, Alkehol a křest speciální knihy

Aleš Brichta/foto: Honza Švanda

Rockové Vánoce na Barče – to je akce, která se za ta léta již stala pojmem. Vánoční mejdan Aleše Brichty s hosty, který je letos naplánován na čtvrtek 15. prosince – to je pro rockery vítaná možnost, kam vyrazit před svátky a potkat spoustu přátel.

Barča, symbol metalu

Barča, to je Kulturní dům Barikádníků v Praze-Strašnicích, který si získal renomé a význam mezi rockovými fanoušky již v 80. letech. Tehdy byl jedním z mála klubů, kde se pravidelně pořádaly koncerty metalových kapel. Profesní dráha Aleše Brichty je s tímto klubem samozřejmě také spjatá, a tak není žádný div, že se Rockové Vánoce konají právě zde.

Dan Horyna Best Of 1979-2019 & Beny: průřez třicetiletou kariérou

Letošní program zahrne tři kapely, jejichž muzika si získala širokou oblibu – některé písně se staly klasikou, kterou zná každý rockový fanoušek u nás. Speciální set představí formace Dan Horyna Best Of 1979-2019 & Beny – projekt, který nabídne fanouškům průřez celou kariérou zpěváka Dana Horyny (Vitacit, Benefit, Merlin). Kapela předesílá, že zazní skladby jako Já chci se ptát těch králů, Kočka, Noční město či Když láska schází.

Alkehol: zpívat si budete až domů

Dále vystoupí také kapela Alkehol, jejíž přímočará rocková muzika s vtipnými texty převážně o jednom zásadním tématu zřejmém z názvu si také získala svou fanouškovskou základnu. Kdo si některé popěvky nezpívá až domů, ten jako by na koncertě ani nebyl.

Aleš Brichta Project: taktéž průřez kariérou

Aleš Brichta Project pak celý koncertní večer uzavře. Rockový a metalový zpěvák, textař a výrazná osobnost české hudební scény vystoupí s kapelou s programem složeným z písní všech kapel, které spoluzakládal a působil v nich.

Křest reedice knihy o Arakainu s účastí bývalých členů

Součástí večera bude také křest reedice knihy Arakain 20 let natvrdo Fan Club autorů Roberta Kanii a Bohouše Němce, jež nyní vychází znovu po dvaceti letech, rozšířena o 208 stran materiálů fanklubu. Účast přislíbili všichni bývalí členové Arakainu, kteří také budou přítomni na autogramiádě. Zajímavostí je, že se takto sejdou čtyři sóloví kytaristé (Rudolf Rožďalovský, Miloň Šterner, Marek Podskalský, Daniel Krob), tři baskytaristé (Oldřich Maršík, Václav Ježek, Zdeněk Kub) a pět bubeníků (Miroslav Nedvěd, Karel Jenčík, Bob Vondrovic, Štěpán Smetáček, Marek Žežulka).
A aktuální info: náklad knihy je skoro vyprodán, takže nebude možné si ji koupit na místě, jak bylo původně avizováno. Pokud ji chcete sehnat, a nejlépe si ji 15. prosince i nechat podepsat, pospěšte si do knihkupectví nebo objednejte online.

Je dobré přijít včas

Jak je na Barče zvykem, začíná se již v podvečer – klub se otevírá v 17:00 a o půl hodiny později začíná hrát první kapela. Vstupenky zakoupíte v obvyklých předprodejích Ticketportal a Ticketstream, a také přímo v agentuře Redmag v Praze.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com