Bleed from Within, Allt a Humanity’s Last Breath: coreový večírek ve Futuru

Bleed from Within/foto: Jakub Smolík
Nedělní večer s dávkou temnoty se odehrál v pražském klubu Futurum. Představily se nám tu hned tři coreové kapely: skotští Bleed from Within, švédští Allt a jejich krajané Humanity’s Last Breath.

Allt: píseň Paralyze patří k těm nejlepším

Koncert odstartovala progressive metalcoreová kapela Allt. Byl to opravdu skvělý start celého večera. Kapela letos vydala EP s názvem The Seed of Self – Destruction, ze kterého jsme mohli slyšet pár songů, a hlavně song Paralyze, který patří k těm nejlepším. Ač se jednalo o první vystoupení večera, kapela měla skvělý zvuk a zpěvák předvedl své čisté vokály, kterými fanoušky zadupal do země.

Humanity’s Last Breath: temno s kápí na hlavě

A pak přišlo temno. Jako další se nám představila deathcoreová kapela Humanity’s Last Breath. Klub se zahalil do rudé barvy a za zvuku chorálu na pódium vyběhl frontman kapely Filip Danielsson s černou kápí na hlavě, kvůli níž nebylo po celou dobu vystoupení zpěvákovi vidět do obličeje. Kluci nám předvedli opravdu pořádnou dávku tvrdé metalové muziky.

Bleed from Within: sympaťáci se smyslem pro humor

Závěr večera patřil hlavním hvězdám Bleed from Within. Kapela je momentálně na evropském turné s názvem Shire ke stejnojmennému albu vydanému letos. Po prvních minutách jejich produkce se v kotli strhl pořádný mosh, a circle pit ani wall of death na sebe nenechaly dlouho čekat. Kluci z kapely byli velcí sympaťáci se smyslem pro humor, hlavně pak zpěvák Scott, který se svými fanoušky přátelsky komunikoval a vtipkoval. Ke konci vystoupení se vrhl z pódia a nechal se unášet svými fanoušky. Skvělé zakončení parádní show.
Závěrem děkujeme Obscure Promotion za další skvělý koncert a těšíme se, co pro nás na rok 2023 přichystají.

Text: Vendula Smolíková, foto: Jakub Smolík