Harlej před Vánoci v Lucerně: rozhodně to nebyla Vostuda

Harlej, Tomáš Hrbáček/foto: Petr Hanč
Kapela Harlej uspořádala vánoční koncert, který proběhl 20. prosince 2022 ve velkém sále pražské Lucerny. Nebylo to jejich první vystoupení v Lucerně, tento sál má však – díky své historii a prestiži – pro kapely i fanoušky vždy nádech něčeho speciálního.

Hanz’s Fuckers „práskli“, kdo se válí v zákulisí

Jako podporu si Harlej pozvali skupinu Hanz’s Fuckers, která je doprovázela již na turné Smutku dávám sbohem. Kluci si svůj set v Lucerně užívali – v neposlední řadě zahráli i upravený úryvek písně Až tady jednou nebudu, při němž místo verše „v aleji holky se válej“ znělo „ještě se v backstagi válej“, a připravili tak fanoušky na příchod kapely Harlej.

Harlej: předávala se platinová deska

Po krátké úpravě pódia už přišla na podium parta kolem kytaristy a kapelníka Harleje Tondy Rauera s písničkou Zfetovanej, následovanou dalšími hity jako Na prodej, Zrzi, zrzi, Proč pocit mám, Svařák, Smutku dávám sbohem, Vostuda, Vrátím se zpátky… Kapela také převzala platinovou desku za aktuální album Smutku dávám sbohem. Během vystoupení nechyběly již tradičně balóny konfety vypuštěné mezi fanoušky. V závěru zazněla akusticky Proměna a jako trojnásobný přídavek Až tady jednou nebudu, Strážní Andělé a Optimistická. Kapela i fanoušci si koncert skvěle užili, což bylo znát i po dohrání přídavku, kdy návštěvníci ze sálu mizeli jen velice pomalu.

Text a foto: Petr Hanč