Bring Me The Horizon s hosty v Praze: čtyři skvělá vystoupení

Bring Me The Horizon/foto: Ilona Gerasymova/poskytnuto agenturou Rock for People Concerts

Fanoušci se konečně dočkali: 7. února v Praze ve Sportovní hale Fortuna zahráli Bring Me The Horizon v rámci turné s názvem Post Human European Tour. BMTH si s sebou přivezli dva předskokany, kterými byli kapela Static Dress a americký rapper Poorstacy. Dále pak přijel i speciální host, kterým byla americká kapela A Day To Remember.

Static Dress: kdo tu nebyl včas, o hodně přišel

Před otevřením haly se venku tvořily nekonečné fronty natěšených fanoušků. Ještě aby ne: koncert BMTH byl téměř vyprodaný. Koncert odstartovala britská rocková kapela Static Dress. Sál byl prozatím zaplněný tak z jedné třetiny – a kdo v tu chvíli nebyl ještě „na značkách“, přišel o skvělé vystoupení. Static Dress předvedli nadupané vystoupení, které rozehřálo všechny pod pódiem, v kotli se objevil i menší moshpit a circle pit. Půlhodinka jejich setu rychle utekla a Static Dress se s Fortunou rozloučili.

Poorstacy: mix stylů a mrazení při nové skladbě

Jako další se nám představil americký rapper Poorstacy. V jeho hudbě se mísí hned několik žánrů od hip-hopu přes punk rock až po metal, což nám během svého vystoupení předvedl. Zahrál také svůj nový song v akustickém podání Where Do We Go When We Leave This Place, při kterém doslova mrazilo. Hlediště ztichlo a sál se rozzářil světýlky telefonů. Následovaly energické pecky, které již od Poorstacyho známe, a show byla po chvíli u konce.

A Day To Remember: člověk by málem řekl, že se jedná o headlinery

Po malé přestávce se na pódium dostavil speciální host večera, kterým byla americká hardcore/rocková kapela A Day To Remember. Po dlouhých deseti letech se vrátili zpět do České republiky. Skvělý hlas zpěváka Jeremyho McKinnona v kombinaci s kytarovými riffy byl pastvou pro uši. V kotli pod pódiem to vřelo, před songem Paranoia se uprostřed kotle utvořil větší moshpit i circle pit, každý si jejich vystoupení velmi užíval. Kapela měla skvělou show, kterou doprovázely světelné a kouřové efekty. Při prvním songu létala z pódia do kotle trika, při songu Rescue Me pak byly do kotle vypuštěny obří míče. Hodinová show utekla, byla to jízda a člověk by v tu chvíli téměř mohl říct, ze ADTR byli headlinery večera.

Bring Me The Horizon: kéž zase brzy přijedou

O půl desáté začala show britské metalcoreové kapely Bring Me The Horizon. Kapela u nás naposledy hrála na festivalu Rock for People v roce 2019, rok jsme čekali kvůli covidu-19 na odložený koncert, a to, co nyní přišlo, byla opravdu velká síla. Vystoupení odstartovali songem Can You Feel My Heart, který se zpěvákem Oliverem Sykesem zpíval snad každý v sále. Zpěvák na pódiu taktéž předváděl neskutečnou show. Vystoupení BMTH doprovázela skvělá videoprojekce, světelné efekty měla kapela také výborně propracované. V průběhu vystoupení BMTH nechyběly největší hity jako Happy Song, Shadow Moses, Drown, Mantra, ale ani songy z posledního alba Post Human: Survival Horror, ke kterému právě kapela jede toto turné. Po odehraných dvanácti písních a malé pauze kapela přidala ještě další tři skladby. V jedenáct hodin se BMTH rozloučili se svými fanoušky a koncertní večer byl nyní již definitivně u konce. Doufejme, že čekání nebude dlouhé a Bring Me The Horizon se brzy vrátí do České republiky – a podmaní si třeba ještě větší halu než Fortuna. Závěrem bychom chtěli poděkovat agentuře Rock For People Concerts za uspořádání koncertu takových hvězd, a budeme se těšit na další.

Text: Vendula Smolíková, foto: Ilona Gerasymova/poskytnuto agenturou Rock for People Concerts