Bullet for My Valentine, Jinjer a Atreyu: Forum Karlín hostilo metalcoreový večírek

Bullet for My Valentine/foto: Petr Hanč

Devátého února na nás čekal opět zajímavý večer. Po více než čtyřech letech se do Prahy vrátil velšský metalcoreový kvartet Bullet for My Valentine.

Atreyu inspirovaní příběhem našeho dětství

Koncertní večer ve Foru Karlín otevírala v půl osmé kalifornská banda Atreyu, nazvaná podle knižního a filmového hrdiny Nekonečný příběh (my děti osmdesátých a devadesátých let víme). Atreyu odehráli svůj půlhodinový set, ve kterém zazněly songy z posledního alba Baptize (2021), letošní singl Drowning, ale i starší tvorba.

Jinjer se zásadním hlasem v čele

Po dvacetiminutové přestavbě pódia  vtrhli na pódium Jinjer. Kapela založená v roce 2009 ve východoukrajinském městě Horlivka má za sebou pět plnohodnotných studiovek. Jinjer v čele s výraznou zpěvačkou Tatiana Shmayluk měli o patnáct minut delší set než jejich předchůdci a předvedli také průřez svou tvorbou.

Bullet for My Valentine: od prvního alba po poslední

Pět minut po půl desáté už vtrhly na pódium hlavní hvězdy večera Bullet for My Valentine. Tahle banda dělala předkapelu například takovým jménům jako Metallica, Iron Maiden či Guns N‘ Roses. Jejich hodinu a půl dlouhý set obsahoval písně od prvního alba The Poison až po poslední eponymní. Matthew Tuck (zpěv, rytmická kytara), Michael Paget (sólová kytara, doprovodné vokály), Jason Bowld (bicí) a Jamie Mathias (basová kytara, doprovodné vokály – mimochodem skvěle vypomáhal jak čistým zpěvem, tak i screamem Mattovi) předvedli skvělý výkon a celou show zakončili přídavkem tří super songů: Your Betrayal, Tears Don’t Fall s akustickým intrem, Waking the Demon. Byl to zkrátka skvělý metalcoreový večírek, a za to díky agentuře Obscure Promotion, která ho uspořádala.

Text a foto: Petr Hanč