Kamelot vyrazili na světové turné, brzy se jich dočkáme i v Praze

Eleine, Madeleine Liljestam/foto: Jirka Wasserbauer

Jedním z mnoha větších koncertů, které pestrá jarní koncertní sezóna nabízí, bude již brzy pražská štace turné Awaken the World Tour amerických powermetalistů Kamelot. Kapela tentokrát zavítá do MeetFactory.

Loňský rok ve znamení dvou jubileí v kapele: Kamelot slibuje vzrušující metalový zážitek

Kamelot patří mezi časté a oblíbené účastníky velkých festivalů u nás. Kapela se ke svým českým fanouškům vždy ráda vrací. Krátce před půlkou března vyrazila kapela na dlouhé turné, kde chce fanouškům naživo ukázat novou tvorbu z letošní, v pořadí již třinácté desky The Awakening. Opět se nám dostává pořádné porce melodického a chytlavého power metalu obohaceného mohutným vokálem švédského zpěváka Tommyho Karevika. Ten minulý rok završil první dekádu svého působení v kapele, druhé jubileum příslušelo kapele samotné, protože oslavila 25 let své existence. A brzy si jeden večer oslav užijeme společně s nimi. Dle slov kytaristy a jediného člena původní sestavy Thomase Youngblooda se můžeme těšit na opravdu vzrušující večírek plný metalu a dobré atmosféry.
Turné nazvané Awaken the World Tour 2023 již začalo, pražský koncert připadá na pátek 7. dubna. Místem dění bude tentokrát klub MeetFactory, vstupenky jsou stále k dispozici na webu festivalu Masters of Rock.

Myrath, Eleine a League of Distortion v roli předkapel

Těšit se můžeme též na trojlístek žánrově spřízněných hostů. Tím prvním budou progresivní powermetalisté Myrath pocházející až z dalekého Tuniska. Sami však tíhnou k severskému pojetí metalu a jejich tvorba je plná optimismu, naděje a radosti ze života. Dosud posledním vydaným albem kapely je pak Shelili z roku 2019. Dále se přidá švédská symphonic metalová čtveřice Eleine s půvabnou černovláskou Madeleine Liljestam za mikrofonem. Oproti Myrath se ve svých písních věnují často tématům smrti a náboženství, což vytváří zajímavý kontrast. Nejmladší a pravděpodobně zahajující kapelou večera bude německé kvarteto League of Distortion. Minulý rok jsme se od této nadějné a ambiciózní formace dočkali prvního studiového alba, nyní kapela vyráží na své první řádné turné. Po boku rázné zpěvačky Anny Brunner pak jistě v sestavě poznáte kytaristu Jima Müllera z Kissin‘ Dynamite.

Text: Mates Šimek, foto: Jirka Wasserbauer, video: YouTube.com