Rockové Velikonoce ve východočeských Králíkách jsou opět tady

Tomáš Hajíček, Krucipüsk/foto: Honza Švanda
V Kulturním domě Králíky v neděli 9. dubna opět proběhne každoroční rockový a metalový mejdan Rockové Velikonoce. Opět nabídne směsici známých českých rockových formací – a letos i jedné slovenské.

Horkýže Slíže se vrací na východ Čech, opět se můžeme těšit na Dogu

Na východ Čech letos zavítá oblíbená slovenská skvadra Horkýže Slíže. Skupina kolem frontmana Kuka (vlastním jménem Peter Hrivňák) bude fanoušky bavit svým nezaměnitelným humorem a setlistem sestavených z těch největších hitovek jako Silný refrén, Líza a Wendy, či LAG Song. Také zde opět po roce přivítáme hardrockovou legendu Doga, jež zahajovala minulý ročník akce. Nestárnoucí Izzi, Harley-Davidson na pódiu, plamenomety a pořádná dávka poctivého rocku vás rozpálí tak jako minule a vždy.

Po roce se opět můžeme těšit i na Krucipüsk a Komunál

Reprízu loňské účasti si v Králíkách odbydou také neméně legendární Krucipüsk. Jejich dlouhé podzimní tažení Českem přilákalo početné zástupy rockerů na všechny štace tohoto turné – a možná se dočkáme i nějaké té nové skladby naživo. Frontman Tomáš Hajíček totiž v jednom z loňských rozhovorů potvrdil, že kapela pracuje na dalším studiovém albu. Z nedalekého Chlumce nad Cidlinou dorazí i Komunál, kteří zde minulý rok také zahráli. A zajisté opět postaví koncert na těch nejznámějších skladbách, během kterých  rád nechává zpěvák Luboš Suchánek místo sebe zpívat fanoušky, dále ovšem jistě dojde i na muziku z dosud nejnovější desky Naše věc z roku 2020.

Léty prověřený hard rock v podání Limetallu, přidají se De Bill Heads a Pumpa

Objeví se také zkušení Limetall, kteří se hned krátce po svém vzniku zařadili mezi nejžádanější české rockové kapely. Nedávno konečně došlo k zakopání válečné sekery s kapelou Citron, kde kytarista Jaroslav Bartoň, baskytarista Václav Vlasák a kytarista Jura Šperl léta působili. A se svými spoluhráči vám rádi předvedou, že ještě rozhodně nepatří do starého železa a dovedou to rozjet jako zamlada. Pobavíme se i s další tuzemskou rockovou stálicí De Bill Heads. Kapela má ve svém arzenálu spoustu vtipných písní s texty o nástrahách každodenního života, a vždy k tomu přidávají i pořádnou dávku humoru sobě vlastního. Posledními do party jsou pak rockoví veteráni Pumpa, jejichž vznik se datuje až do roku 1981. Ti také mají v zásobě široký výběr humorných písní, okořeněných téměř až bluesrockovými riffy, a mohou se chlubit rolí předkapely mnohých legend jižanského rocku, ke kterému se často hlásí.

Vstupenky jsou k dispozici, metalové jaro začíná

Vstupenky na tento rockový mejdan, který vypukne v neděli 9. dubna v Kulturním domě Králíky již od jedné hodiny odpolední, jsou k dispozici v síti Ticketstream. Můžeme tu pořádně přivítat jaro a užít si celý den ve společnosti dobré hudby, piva jako křen a hromady přátel a dobrých lidí.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com