Arakain přesouvá kvůli novému nařízení koncerty ven: první bude již v pátek

Arakain, Honza Toužimský

Minulý týden bylo vydáno opatření o zákazu prodeje vstupenek na stání (možno pouze na sezení), dále platí nařízení o nošení roušek ve vnitřních prostorách. To je pochopitelně velmi náročná situace pro provozovatele klubů i pro samotné kapely. Arakain však zavelel: Jdeme ven!

Svařák, grog a dobrá metalová nálada

Většina současných členů Arakainu zažila v kapele osmdesátá léta, kdy komunistický režim kladl metalové muzice do cesty různá omezení a zákazy. Dokážou si poradit i v této době – přesunuli své plánované turné k aktuální desce Jekyll & Hyde ven, do nejbližšího okolí původně oznámených kulturáků. Na venkovní koncerty se výše zmíněná opatření nevztahují, a tak si budeme moci užít koncert v co nejvíce „normální“ podobě. Zároveň však kapela myslí i na večerní venkovní teploty a začínat se bude již ve 20:15 (od 19:00 vystoupí hosté Jerem.I). Arakain vzkazuje: Svařák, grog a dobrá metalová nálada zajištěna!

Díky!

V situaci, kdy některé jiné kapely svá vystoupení ruší či přesouvají na příští rok, dal Arakain fanouškům naději, že tento podzim nebude zcela bez muziky a že má smysl to nevzdávat. Nejspíš se pod pódiem sejdeme v teplém oblečení a s kelímkem horkého nápoje v ruce, ale zato radostní a vděční. Tak třeba už 25. září v Kozojedech u Plzně!

Termíny turné:

25. 09. Kozojedy
26. 09. Rumburk
02. 10. Valašské Klobouky
16. 10. Jablonec nad Nisou
17. 10. Lnáře
23. 10. Zábřeh
29. 10. Trutnov
30. 10. Teplice
07. 11. Velké Meziříčí

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author