Bruce Springsteen po roce opět potěší fans novým albem, venku je singl Letter To You

Bruce Springsteen

Je tomu teprve rok, co Bruce Springsteen vydal desku Western Stars. Velmi brzy ale zase začal pracovat na novém materiálu. Titulní singl Letter To You se k fanouškům dostává nyní, stejnojmenná nová deska vyjde na konci října.

Chemie mezi The Bossem a E Street Bandem: deska byla hotová za pět dní

Nové skladby natáčí Springsteen klasicky se svou kapelou E Street Band ve Springsteenově domácím studiu Thrill Hill Recording v New Jersey. Deska vznikla dle umělcových slov za pouhých pět dní – tak dobře fungovala chemie mezi „The Bossem“ a členy E Street Bandu. Aby ne – mají za sebou několik desetiletí úspěšné spolupráce.

Dvanáct tracků: devět novinek a tři legendy

Album Letter To You má zahrnout dvanáct tracků. Devět z nich, počínaje titulní stejnojmennou skladbou, jsou úplné novinky, další tři jsou velmi dobře známé, ale prozatím oficiálně nevydané skladby ze 70. let: Janey Needs a Shooter, If I Was The Priest a Song for Orphans.

 

Springsteen: ten, který jde ve šlépějích Dylanových a sám je vzorem pro jiné

Rockový a folkový písničkář Bruce Springsteen bývá nazýván „svědomím Ameriky“ či následovníkem Boba Dylana. Pravdou je, že v populární hudbě 20. a 21. století těžko nalezneme „američtějšího“ autora. Je to cítit z klasických skladeb jako Born in the U.S.A., The River či Born to Run, velkou dávku sociálně kritických textů pak přineslo album Nebraska (1982). Bruce Springsteen je známý také svým nesmírně pozitivním přístupem k publiku, délkou svých koncertů (často nad tři hodiny) a neutuchající energií, přestože již oslavil sedmdesátku. Sám se stal vzorem pro novou generaci muzikantů typu „singer/songwriter“ – jako svou inspiraci ho uvádějí například bratři Michael Patrick a Angelo Kellyovi, kteří mají irský i americký pas.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Facebookový profil umělce