Festival Obscene Extreme letos proběhne v komornější verzi

Fleshless

Trutnovský festival Obscene Extreme, který se zde koná již přes 20 let, letos napíše svoji další kapitolu. Vzhledem k aktuální situaci však proběhne ve zkrácené verzi.

Zábavě se tady zábrany rozhodně nekladou

Tento festival nabízí mnoho možností zábavy, které na běžných festivalech rozhodně nenajdete. Také proto si sem za normálních okolností najdou cestu fanoušci ze všech koutů světa. Kde jinde se běžně můžete proběhnout po pódiu přímo během produkce, zazávodit si v kontejneru, nechat se zmrskat bičem nebo zkusit svou výdrž v pojídání chilli papriček? A to rozhodně není konečný výčet. Fanoušci se zde opravdu baví bez hranic, vždyť už během prvních dopoledních kapel se před pódiem rozjíždí kotel plný fans v nejrůznějších převlecích a zábava nekončí ani po produkci, kdy ve stanu v dolní části areálu začíná afterparty.

Dvojkoncert pro headlinera

V zastoupení kapel převládají extrémnější metalové žánry. Na své si přijdou především fanoušci grindu, grindcoru, death metalu a thrash metalu. Z velkých jmen se fanoušci můžou těšit na blackened deathovou legendu Hate, deathmetalové Fleshless, goregrindovou mlátičku Squash Bowels, zdejší thrashmetalovou úderku Exorcizphobia nebo nizozemské deathmetalové nestory God Dethroned. Jedním z headlinerů jsou grindcoreoví Schirenc Plays Pungent Stench, kteří si zde střihnou dvojkoncert – během prvního přehrají kompletní album „For God Your Soul… For Me You Flesh“, o den později pak desku „Been Caught Buttering“. Až z Izraele k nám přicestuje thrashmetalová formace Black Sachbak. Kompletní program je již k dispozici na webu festivalu.

Příjemné prostředí trutnovského Bojiště, stravování čistě veganské

Areál trutnovského Bojiště je velmi příjemným přírodním prostředím, ve kterém můžete ve stínu stromů pohodlně shlížet na dění na pódiu, či se jen tak procházet zalesněnou částí areálu. Nedaleko odtud se též nachází rekreační areál Dolce s přírodním koupalištěm. Stravování v areálu je čistě veganské a nabízí řadu kulinářských specialit. Pro milovníky masa však máme dobrou zprávu – do města je to od areálu pouze pár minut a najdete zde řadu kvalitních restaurací s pestrým výběrem jídel, jedna z nich je dokonce přímo u hlavní brány. Ubytování je možné v řadě hotelů, jejichž seznam je k dispozici na webu festivalu. Pro stanování je pak vyhrazena travnatá plocha v těsné blízkosti areálu.

Letošní verze Obscene Extreme bude třídenní

Vstupenky na tento oblíbený festival jsou stále k dispozici, stejně tak volná místa v ubytovacích zařízeních. Vše začíná v pátek 16. července úderem jedné hodiny odpolední tradičním Freak Festivalem, což je přehlídka neobvyklých soutěží zmíněných výše. Produkci uzavřou Schirenc Plays Pungent Stench v neděli v jedenáct večer. „Město draka,“ jak se Trutnovu často přezdívá, se již těší na další pokračování jednoho ze světově nejznámějších metalových festivalů. Pro zájemce je zde stále možnost brigády, bližší informace poskytnou organizátoři.

Text: Mates Šimek, foto: Petr Šváb