Rise Against v Praze: Fanoušci se dočkali toho, co potřebovali

Rise Against/foto: Petr Hanč

Americká hardcore punková kapela Rise Against vystoupila v rámci festivalu Prague Summer Festival. Koncert se odehrál ve středu 8. června v novém areálu Power Station Holešovice a pro areál to byla také premiéra.

Yours Truly nezahráli, John Wolfhooker měli úspěch

Areál byl otevřen už v 16:00, a hned hostil několik prvních příchozích. První kapelou tohoto dne měla být australská pop-punková parta Yours Truly a na pódiu měla být v 17:15, ale bohužel z neznámých důvodů nevystoupila. Večer tedy otevírala až domácí banda John Wolfhooker lehce po osmnácté hodině podvečerní. Ti si publikum získali hned během prvních tónů a komunikovali s ním po celý čtyřicetiminutový set.

Boston Manor nejsou z Ameriky, ale z Velké Británie

Jako další se na pódiu objevila kapela z Británie Boston Manor. Ti už přilákali více návštěvníků pod pódium. Začali svůj set lehce po devatenácté hodině a ještě před osmou večerní se rozloučili songy Laika a Halo.

Rise Against: nechyběla starší ani nejnovější tvorba

Před půl devátou přišla na řadu hlavní hvězda večera. Ti začali svůj set songy Prayer of the Refugee, The Violence a Satellite, došlo i na loňskou desku Nowhere Generation v podobě stejnojmenného songu. Nezapomnělo se ani na nový singl Last Man Standing z letošního EP Nowhere Generation II, ke kterému vyšel 10. června videoklip. V akustické podobě zazněly songy Hero of War a Swing Life Away. Poslední písní byla vypalovačka Give it All, a pak došlo na přídavek v podobě Survive a Savior. Po celý koncert byl před pódiem pořádný kotel a na fanoušcích bylo vidět, že se dočkali toho, co potřebovali.

Text a foto: Petr Hanč

Author