The Offspring a Dog Eat Dog: americké legendy nakoply Prahu

Dog Eat Dog/foto: Petr Hanč
Polovina června a krásný slunečný den v rámci festivalu Prague Summer Festival. Tentokrát byla hlavní hvězdou večera punk rocková legenda z Kalifornie – The Offspring, další zajímavé vystoupení přinesli Dog Eat Dog.

Krang, Story Untold: česká i kanadská punková energie

Jako první se na pódium již v podvečer vyšvihla česká partička Krang. Tahle kapela hrající taktéž punk rock si střihla několik svých songů včetně I Wanna Be Hellboy. Skončili lehce před osmnáctou hodinou a vystřídali je Story Untold z Kanady. Kapela založená v roce 2009 rozjela pořádný energický punk, po koncertě se její členové vydali mezi fanoušky a klidně se s nimi vyfotili.

Dog Eat Dog: frontman svým oblečením vzdával poctu Česku 

Po sedmé večerní vlítli na stage Dog Eat Dog. Frontman John Connor přišel nejprve oblečený v dresu HC Slavia Praha, ten později vystřídal za dres české reprezentace. Ten po chvíli také sundal a nechal si na sobě triko značky Kozyordie. Dog Eat Dog rozjeli opravdu parádní show a fanoušci si ji náramně užívali. Kapela perfektně komunikovala s fanoušky a zahrála například skladby In the Doghouse, Pull My Finger, Who’s the King? nebo Rocky.

The Offspring: ti, kdo ovládli tento večer

Pak přišla půl devátá, a to byl ten pravý čas pro kapelu, která se v první polovině devadesátek podílela na oživení punk rockové scény v USA. Hned od začátku bylo vidět a slyšet, kdo ovládl tento večer. Samozřejmě nemohly chybět ty největší pecky jako Want You Bad, Why Don’t You Get a Job?, (Can’t Get My) Head Around You, Pretty Fly (For a White Guy), The Kids Aren’t Alright, You’re Gonna Go Far, Kid, Self Esteem nebo písně z posledního alba Let The Bad Times Roll z loňského roku. Koncert končil před desátou hodinou a fanoušci odcházeli nadšeni.

Text a foto: Petr Hanč

Author