Knocked Loose zmasakrovali Lucerna Music Bar

Knocked Loose/foto: Jakub Smolík

Masakr. Tak by se dal označit koncert americké kapely Knocked Loose v pražském Lucerna Music Baru. Ač koncert nebyl zcela vyprodaný, prodalo se asi osmdesát procent vstupenek, byla v Lucerně hlava na hlavě, a to, co se tam pak dělo, bylo neskutečné. Knocked Loose si s sebou přivezli hned dvě další kapely, kterými byly Headbussa (FR) a Deafheaven (USA).

Energii nastartovali Headbussa

Večer odstartovali hardcorový Headbussa z Paříže. Koncert v Praze pro ně byl premiérou, spousta lidí je dost možná předtím ani neznala, ale jejich vystoupení v Lucerně se všem přítomným zcela jistě vrylo do paměti. Během jejich setu se pod pódiem vytvořil slušný moshpit, který se pak v průběhu večera jen zvětšoval. Kapela zahrála songy z debutového alba Necessary Violence, i z druhého alba s názvem Vengeful Mind. Zkrátka super start večera!

Zklidnění s Deafheaven

Jako další se na pódiu objevili američtí post-metalový Deafheaven. Ti odstartovali svůj set písní Brought to the Water, následovaly songy Sunbather, Gifts for the Earth, Black Brick a Dream House. Kapela měla sice pod pódiem zástup svých věrných fanoušků, během jejich setu ale došlo spíše ke zklidnění moshe. Mohli bychom to přirovnat k tichu před bouří, protože pak vtrhlo na pódium tornádo.

Americké tornádo Knocked Loose

Následoval opravdový vrchol večera. Na pódium vtrhlo tornádo v podobě americké metalcorové kapely Knocked Loose. Kapela, v čele se zpěvákem Bryanem Garrisem, si podmanila celou Lucernu! Muzikanti odstartovali set songem Deep in the Willow, následovaly pecky jako God Knows, Deadringer, Belleville, Oblivion’s Peak, letošní novinka Blinding Faith a další. Během jejich vystoupení byl v pohybu snad úplně každý. Stage diving se u tohoto vystoupení posunul na vyšší úroveň, na pódiu se to fanoušky jen hemžilo a ti všichni se vrhali po hlavě dolů, aniž tušili, zda je někdo chytí, nebo ne. Pod pódiem to také byla jedna velká divočina. Kapela to se svými fanoušky opravdu umí! Závěr vystoupení patřil songu Everything is Quiet Now.

Jak jsme již psali na začátku, tento večer byl jeden velký masakr plný neskutečné energie, a velkou škodou bylo jen to, že musel skončit. Zkrátka kdo na tomto koncertu nebyl, o hodně přišel. Budeme doufat že nás Knocked Loose nenechají dlouho čekat na další koncert. Závěrem bychom ještě chtěli poděkovat pořadatelům akce, agentuře Obscure Promotion, za skvělý zážitek, na který budeme všichni ještě dlouho vzpomínat!

Text: Vendula Smolíková, foto: Jakub Smolík