Made On Earth vydali debutový singl Sunlight

Made On Earth/foto: Dominika Hondlíková/poskytnuto managmentem kapely Made On Earth

Prog-rocková kapela Made On Earth vydala 2. září svůj debutový singl s názvem Sunlight. Rocková skladba s prvky funku a stoneru je k poslechu na Spotify, Apple Music, YouTube a dalších platformách.

Made On Earth je nová pražská kapela kombinující prvky progresivního rocku, stoneru a funku. Vyznačuje se nekompromisním ženským zpěvem, divnými kytarovými melodiemi a tvrdou rytmikou. Kapela hraje od roku 2023 ve složení Eliška Dušková (zpěv), Tereza Pšenčíková (kytara) a Honza Plzák (basa). V květnu roku 2024 začíná koncertovat ve tříčlenném složení s bicími ve formě samplu a nyní vydává svoji prvotinu.

„Sloka singlu obsahuje prvky funku a nutí vás tančit, zatímco refrén je pořádný rockový nářez,“ popisuje píseň kytaristka Tereza. „Skladba zaujme hlavně milovníky tvrdší hudby a techničtějšího hraní,“ doplňuje basák Honza. Singlu dominuje suverénní zpěv Elišky Duškové, jehož text se dá shrnout slovy: „Otoč se ke slunci a všechny stíny budou za tebou.“

Ke spolupráci Made On Earth oslovili producenta a multi-instrumentalistu Dana Frimla, v jehož studiu The Barn se singl také nahrával. Dan Friml se nejen ujal produkce, mixu a masteringu, ale podílel se i na drum programmingu samplů bicích pro živé hraní kapely.

„Přestože svých řad stále hledáme bubeníka, rozhodli jsem se koncertovat se samply místo bicích,“ vysvětluje situaci zpěvačka Eliška. Jak šlape singl Sunlight a další skladby kapele Made On Earth v této sestavě, se můžete přesvědčit 3. října na lodi Kamina v Praze.

Text: TZ kapely Made On Earth/foto: Dominika Hondlíková/poskytnuto managmentem kapely Made On Earth, video: YouTube.com

Author