Blackout Problems a Lake Malice v Rock Café své fanoušky nezklamali

Blackout Problems/foto: Jakub Smolík

Návrat na místo činu! V pátek 18. října se odehrál v pořadí již několikátý koncert německé kapely Blackout Problems v pražském klubu Rock Café. Kapela přijela do Prahy v rámci svého evropského turné s názvem Riot. Jako support s sebou přivezla britské seskupení Lake Malice.

Na scéně se jako první objevilo duo Lake Malice

Večer odstartovalo britské duo Lake Malice. Zpěvačka Alice Guala a kytarista Blake Cornwall předvedli parádní set. Svým energickým vystoupením rozproudili celý klub, Alice několikrát během vystoupení zavítala i do kotle, a nakonec se nebála ani sama skočit do davu a nechat se jím chvíli unášet. Skvělá muzika, super vibe, lepší začátek večera si fanoušci nemohli přát!

Vystoupení Blackout Problems v Rock Café předčilo očekávání

Lehce po deváté vlétla na pódium kapela Blackout Problems a klub se začal otřásat v základech. Německá alternativ rocková formace se do Rock Café vrátila již poněkolikáté, tentokrát se svým novým albem Riot, podle kterého se jmenuje celé turné. Set kapela odstartovala písní DNA, následovaly songy Whales, Trouble, Puzzle a Blackroom z nového alba, ale nechyběly ani starší pecky jako Brother, Murderer, Darling, Queen, Rome a další. Nechyběl ani cover Voodoo People od The Prodigy namixovaný se songem How Should I Know. Došlo také na poslední vydaný song Quicker Than Death, který má kapela ve featu s kapelou Lake Malice. Kapela se zpěvákem Mariem Radetzkym vtrhla na pódium s extrémní dávkou energie, které měla na rozdávání. Již po pár sonzích se zpěvák vrhl do davu, aby následně přeručkoval po železné konstrukci na stropě klubu zpět na pódium. Moment, kdy se Mario vydal doprostřed kotle, stoupl si na bednu a odehrál zde kytarové sólo, a kdy kolem něj vířili fanoušci, se určitě vryl do paměti všech přítomných! Po odehrání části koncertu si muzikanti dali pauzičku, ze které si je fanoušci doslova vyřvali zpět na pódium. Kapela pak odehrála ještě dlouhý přídavek. Vystoupení kapely Blackout Problems byl celkově nezapomenutelný zážitek plný energie, emocí, potu a vykřičených hlasivek. Ti, kteří tento koncert zmeškali, nemusejí smutnit, kapela se k nám vrátí i v příštím roce. Její jméno již figuruje v seznamu potvrzených účinkujících na Mighty Sounds festivalu.

Na závěr děkujeme pořadatelům akce, kterými byli Rock Café Prague, za skvělý koncert, budeme se těšit na další.

Text: Vendula Smolíková, foto: Jakub Smolík

Author