Našlapaný Rock Heart se blíží. Zbývá už jen 1 000 vstupenek

Text: Kateřina Dědková

Foto: Honza Švanda

Zámecký amfiteátr v Moravském Krumlově bude ve druhé polovině srpna, přesně ve dnech 17.–18. 8. 2018, již potřetí dotvářet unikátní atmosféru festivalu Rock Heart, který letos láká na dosud nejsilnější program ve své historii. Ten budou zdobit především HAMMERFALL, EPICA, SODOM a nově také W.A.S.P.

W.A.S.P. se zformovali v roce 1982 v Los Angeles na popud Stevena Durena známého jako Blackie Lawless, který údajně toužil po obrodě shockrockového spektáklu, jejž proslavili Alice Cooper a KISS. Svůj útok na glam rock/metalovou scénu W.A.S.P. postavili na provokativní image a divokých live show, ve kterých nebyla nouze o popíjení krve z lebky nebo rozhazovaní kusů masa do publika, a takřka okamžitě uspěli. O tři roky později a se dvěma alby na kontě už se těšili hvězdnému renomé, které si udrželi až dodnes. Na rozdíl od mnoha jiných legend netěží jen ze slávy ‚starých‘ hitů, jako jsou I Wanna Be Somebody, L.O.V.E. Machine, Blind In Texas, ale neustále svoji diskografii rozšiřují o nové pozoruhodné nahrávky a jejich koncerty dnes a denně dokazují, že čas jim na energii ani v nejmenším neubral. V roce 2017 uplynulo 25 let od vydání jejich ikonického alba The Crimson Idol, které je považováno za jednu z nejlepších nahrávek v hudební historii. Desku měl původně doprovázet i film, pro který byly natočeny stovky materiálu, přesto nikdy nebyl dokončen a vydán. Až do letošního února, kdy nahrávací společnost Napalm Records album o film na DVD a BluRay doplnila a vydala v kompletu Re-Idolized.

Jedním z hlavních taháků letošního Rock Heartu budou švédští HammerFall, kteří v Moravském Krumlově odehrají letos jediný koncert na území České a Slovenské republiky. Dále se návštěvníci mohou těšit na Epicu nebo Sodom, ke kterým se vrátil kytarista Frank Blackfire! Stávající trio Tom Angelripper, bubeník Husky a kytarista Yorck Segatz se tak rozroste na čtveřici, která bude poprvé v historii Sodom sestávat ze dvou kytaristů.

Dánsko-švédská skupina AMARANTHE předvede, čím uchvátila zlínský klub Masters Of Rock Café, a se zbrusu novým albem Meditations, se kterým právě dobývají Spotify (na 1. místě se skladbou Narcissist a na 3. pozici se singlem Guillotine), dorazí kanadská úderka KATAKLYSM. Z britské metropole si to do Moravského Krumlova namíří mistři extrémně rychlých kytarových riffů a sól DragonForce, německou hudební scénu budou reprezentovat PRIMAL FEAR, AXXIS a v neposlední řadě znovuobnovení legendární REFUGE (současní i bývalí členové Rage). Hudební fajnškmekři jistě ocení vystoupení GUSE G. – kytarového virtuose, který hrál po boku Ozzyho Osbournea. Vůbec poprvé na pódiu Rock Heartu stane folkmetalová kapela – holandští vikingové HEIDEVOLK se svým paganským metalem.

Z tuzemské hudební scény vystoupí KRYPTOR, MALIGNANT TUMOUR, ROOT, KERN, NAHUM, PORTA INFERI, GATE CRASHER nebo MILOŠ MEIER se svou fascinující bubenickou show Drumming Syndrome.

Organizátoři festivalu Rock Heart se rok od roku neposouvají jen v dramaturgii, která nabízí stále více zvučných jmen, ale zároveň neustále zvyšují také standard nabízených služeb na festivalu. Ten se letos projeví především ve třech kategoriích kempů, které reflektují odlišné potřeby návštěvníků. Těm, kteří po skončení programu dávají přednost klidné noci, bude k dispozici areál se striktně daným nočním klidem. Příznivci dlouhých večírků mohou naopak využít odlehlého kempu s reprodukovanou hudbou a barem až do rána.

Veškeré bližší informace o festivalu, kempech, parkování a vstupenky jsou k dispozici na
www.rockheart.cz. V prodeji ale v tuto chvíli zbývají již poslední 1 000 vstupenek.

Rock Heart 2018 – kapely:
HammerFall, W.A.S.P., Epica, Sodom, Amaranthe, Kataklysm, DragonForce, Primal Fear, Axxis, Refuge, Gus G., Heidevolk, Kryptor, Malignant Tumour, Root, Kern, Nahum, Porta Inferi, Gate Crasher, Miloš Meier

Napsat komentář