Barevné dredy a tvrdé tóny: Infected Rain již 11. září v Brně na Melodce!

Infected Rain a Lena Scissorhands

Moldavská kapela Infected Rain si začíná pomalu získávat jméno u českých fanoušků. Spousta energie natlakované v tvrdých tónech, barevné dredy na hlavách některých členů a nekompromisní screaming vizuálně nejvýraznější členky uskupení – zpěvačky Leny Scissorhands. Na podzim vyjíždějí na turné, v rámci nějž udělají u nás hned pět zastávek. Ta nejbližší bude v Brně na Melodce

Jak se to přihodí, že kapela z daleké mimoevropské země hraje metal, a ještě si najde cestu k nám? To si takhle pozvolna budovali ohlas mezi fanoušky nejdříve v rodné Moldávii, pak postupně také v nedalekém Rumunsku, v Bulharsku a na Ukrajině. Odehráli nejeden festivalový set, vyjeli na turné, stáli na stejném pódiu jako Mötley Crüe, Obituary, Katatonia či The Agonist. Mezitím uplynulo deset let, během kterých stačili opakovaně vystupovat i v České republice. Širšímu metalovému publiku se u nás představili letos v červenci na Masters Of Rock a mnohý fanoušek zajásal, když zjistil, že se zase brzy vracejí.

 

Kdy a kde uvidíme a uslyšíme Infected Rain

Brněnská Melodka je pro ně takovým druhým českým domovem a bere je jako své syny a dceru. A kdy že Lena s kapelou v zádech pomyslně omotá publikum svými dredy? 11. září v Brně, 14. září v Praze, 23. září v Plzni, 1. listopadu v Olomouci a 2. listopadu v Jablunkově.

Koukněte do alba na fotky z vystoupení kapely na Masters of Rock 2018.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Honza Švanda

Author

Napsat komentář