Brainstorm, Mob Rules a Gloryful přijeli zbořit hned dva kluby v republice

Německá powermetalová parta Brainstorm si o posledním lednovém víkendu dala miniturné po naší zemi. V pátek 25. ledna byl dějištěm jejich řádění klub Nová Chmelnice v Praze, další den 26. ledna obsadili zlínský klub Masters of Rock Café.

Kdo je v Německu powermetalista, má novou desku

Vyhlášené centrum metalové muziky v centru Zlína bylo vcelku slušně zaplněné, čekala se však návštěvnost vyšší či dokonce vyprodáno. Brainstorm s sebou přivezli také hosty. Němečtí powermetaloví divoši Gloryful právě vydali novou desku Cult of Sedna, starou jen pár dní. To je vynikající příležitost vyjít s novým materiálem před publikum po celé Evropě. A pozor, tihle pánové jedou fakt první ligu, o čemž svědčí fakt, že jejich jméno svítí na letošní soupisce Wackenu.

Po nich nastoupili na pódium krajané Mob Rules. I oni přivezli aktuální desku Beast Reborn, v letošním roce slaví navíc 25. výročí existence. Během těch 25 let se postupně propracovali do nejvyšších pater německé metalové scény, a to zcela zaslouženě.

Brainstorm mohou být s českým miniturné spokojeni

Nažhavené publikum ale už očekávalo své oblíbence Brainstorm. Do třetice všeho dobrého i oni představili fanouškům nový hudební materiál z právě vydané desky Midnight Ghost. Na rozdíl od většiny powermetalových kapel hrají Brainstorm trochu temnější styl, ale to jejich fanouškům nevadí, naopak. Ti, kteří se ve Zlíně sešli, připravili kapele i přes svůj menší počet důstojné nadšené přijetí, a parta s frontmanem Andym B. Franckem mohla být se svým miniturné po zemi svých východních sousedů spokojená.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Petr Dio

Napsat komentář