Sting představí svůj nový koncertní program My Songs ve Slavkově u Brna

Sting si v poslední době velmi oblíbil hraní v České republice. Zahrál na Metronome Festivalu Prague, loni si střihl společný koncert ve Fóru Karlín s kamarádem Shaggym a nyní se podívá do nových koncertních prostor do Slavkova u Brna, kde 12. července představí nový koncertní program My Songs.

Největší hity i zajímaví hosté

Fanoušci mohou očekávat, že uslyší hity jako “Englishman In New York,” “Fields Of Gold” ,“Shape Of My Heart”, “Every Breath You Take”, “Roxanne”, “Message In A Bottle“ a řadu dalších, které Sting představí v doprovodu své rockové skupiny. Vstupenky v ceně 1690 Kč jsou k mání v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Jako speciální hosté vystoupí Vojta Dyk s B-Side Bandem a Lenka Nová s bandem Petra Maláska.

 

Šestnáct Grammy, Síň slávy i čestné doktoráty hudby

Sting patří k nejvýraznějším sólovým umělcům na poli populární hudby. Nejprve prorazil jako člen populárních The Police, se kterými natočil pět alb, získal šest Grammy a nahlédl do rockové Síně slávy. Jako sólový umělec přidal dalších deset gramofonků, a to zdaleka není všechno, co se týče prestižních ocenění. Ve své vitrínce má i Zlatý glóbus, dvě Brit Awards a cenu Emmy. Dokonce byl i čtyřikrát nominován na Oscara. V Síni slávy je nejenom jako člen The Police, ale i jako skladatel. Nechybí mu ani čestné doktoráty hudby na University of Northumbria (1992), na Berklee College of Music (1994), na University of Newcastle upon Tyne (2006) a na Brown University na její 250. promoci (2018).

Poslední loď

Loni vydal tento anglický umělec takřka po deseti letech první album, se kterým se vrátil do vod rocku a popu – 57th & 9th. Novou desku vydává z pozice hudebníka, který prodal přes sto milionů kopií svých alb, účinkoval i na Broadwayi v představení The Threepenny Opera a zahrál si ve více než patnácti filmech na stříbrném plátně. Jeho nejnovější divadelní projekt nese název The Last Ship (Poslední loď). Je inspirovaný vzpomínkami na lodní komunitu Wallsend na severovýchodě Anglie, kde Sting vyrůstal. V současnosti tohle představení uvádí divadlo Princess Of Wales Theatre a Sting v něm vystupuje jako předák loděnice.

Text: Milan Menčík

Foto: facebookový archiv interpreta

 

Napsat komentář