Legenda k legendě: Anthrax jako předskokan Slayer

Na 25. června nám agentura Live Nation připravila jeden z jejich letošních bonbonků. Na své poslední turné přijedou thrashové legendy – američtí Slayer. Ale předtím, než se rozloučíme se Slayer při jejich posledním oznámeném českém koncertě, čeká nás ještě set jejich soukmenovců, a sice další z velké thrashmetalové čtyřkyAnthrax! Podobně jako ve Vídni nás tedy čeká tato silná dvojka.

Anthrax: jistě zazní průřez diskografií

Kdo byl posledně na Anthrax v pražském klubu Roxy, kde si střihli vystoupení s německými S.D.I., může jen potvrdit, že to bylo a bude opravdu divoké. Zatím posledním albem, které tito Američané vydali, je tři roky staré For All Kings, ale jak už tomu bývá zvykem, určitě svůj set natáhnou přes průřez celou diskografií. Zazní tedy jistě také staré dobré vypalovačky jako třeba z první fošny Fistful of Metal. Tahle pětice kolem jediného původního člena Scotta Iana ještě na žádný konec kariéry nepomýšlí. A kdo by snad neměl dost, ale chtěl si dát Anthrax znovu, bude mít ještě druhou šanci za dva měsíce na festivalu Brutal Assault.

 

Slayer naposledy u nás…?

U loučících se Slayer asi tato možnost už nebude, ale kdoví – určitě by z fanoušků rozesetých po celém světě nebyl nikdo proti. Nezbývá než doufat, že své rozhodnutí třeba ještě přehodnotí. Pokud ne, máte poslední možnost vidět legendu thrashmetalu v úterý 25. 6. 2019 v pražské Tipsport areně. Ještě pořád se nějaká poslední vstupenka dá koupit v běžných předprodejích, i když ta nejlepší místa jsou už dávno vyprodaná.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda

 

Napsat komentář