Čtvrtá deska: Černozlatý triumf pestrobarevných Infected Rain

Lena Scissorhands, Infected Rain

Moldavská parta Infected Rain je v posledních letech velmi populární. Intenzivně koncertují a k nám se vrací i několikrát za turné. Nyní jim konečně vyšla očekávaná deska Endorphin, doprovázená klipem Black Gold.

Do třetice všeho dobrého, počtvrté ještě lépe

Přívržencům metalu netřeba Infected Rain představovat. Jejich styl je nezaměnitelný. Často kombinují metalcoreové prvky s čistým vokálem a screamem. Hlavní tváří je zpěvačka Elena Cataraga alias Lena Scissorhands disponující výjimečným vokálem a osobitou vizáží s barevnými dredy a spoustou výrazných tetování. Lenu perfektně hudebně i po stránce vzhledu doplňují zbylí členové, zejména kytarista Vidick se pyšní opravdu velmi dlouhými dredy.

Infected Rain mají na kontě čtyři plnohodnotné placky. Ta poslední nese název Endorphin a vyšla 18. října. Z ní jsme už dříve mohli slyšet singly Passerby, Storm nebo The Earth Mantra doprovázené klipy. Kapela navíc předtím podepsala kontrakt s vydavatelstvím Napalm Records, které jim zajistilo ještě více pozornosti. Teď, když je novinka venku a spolupráce s vydavatelstvím v kapse, vydávají se Infected Rain na turné napříč Evropou jako support kapel Eluveitie a Lacuna Coil. U nás se tato trojice představí 7. prosince ve zlínské sportovní hale Datart.

Co je pravé zlato?

A aby se příznivci na toto turné těšili ještě více, vydala kapela klip ke skladbě Black Gold. V něm můžeme vidět jednotlivé členy oděné do černé barvy s prvky zlaté, jak název skladby vypovídá. To vše je umocněno temnou atmosférou s energickou směsicí těžkých riffů a screamů zpěvačky Leny.

 

Moldavský klenot

Infected Rain jsou mnohdy označováni za moldavský klenot a vývozní artikl této země. Vznikli už v roce 2008 v hlavním městě Kišiněv. Svůj debut vypustili v roce 2011, a od té doby jejich popularita stále roste. Zpěvačka Lena Scissorhands se kromě zpěvu věnuje alternativnímu modelingu, focení a líčení – původní profesí je vizážistka a make-up artist. Je hlavní textařkou kapely a podílí se i na tvorbě hudby. Svými příznivci je obdivována i díky svému pohledu na svět a energii na koncertech.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda

Napsat komentář