Cocotte Minute v Brně slavili Czeko: Tihle blázni to fakt umí

Martin Zeller, Cocotte Minute

Přesně po roce se sešla partička Cocotte Minute v brněnském klubu Eleven, aby připomněla patnáct let od debutové desky Czeko. Oslavy jsou to mohutné, jak je vidět i z naší fotogalerie – a že Brno fakt nezklamalo.

Vojtaano a Martin Zeller jsou „Budulínci“

Páteční vyprodaný koncert zahájil písničkář Vojtaano. V polovině setu si střihl jednu pecku Budulínek i s hlavní hvězdou tohoto večírku Martinem Zellerem. Ještě jeden přídavek – a netrpěliví fanoušci mohli přivítat oslavence dnešního večera.

Samuraj, indián, James Bond a Král discotheque

Na chvíli jsem znejistil, když na pódium vyskočil nejprve samuraj s katanou za pasem, pak indián, a nakonec brýlatý chlapík podobný Jamesi Bondovi… Při prvním tónu jsem ale věděl, že jsem tady správně. Line-up byl perfektně zvolený: střídaly se nové pecky s patnáctiletými hitovkami. Největší překvapení bylo, když jsem zaslechl jednu ze svých nejoblíbenějších – Král discotheque, kterou jsem naživo snad ještě neslyšel.

Zeller podnikl „povinnou“ obchůzku klubu

Perfektní zvuk i světla byla pro mě slast na duši. Zellerův osvětlený kabel mikrofonu letos fungoval na jedničku, proto se frontman mohl vydat na svou obchůzku klubu po stolech přes mixážní pult až přes hlavy fanoušků. Musím říct, že tihle blázni to fakt umí… Následovala menší debata s frontmanem po koncertě. Slova „my hrajeme na playback a strašně nás to baví“ mu fakt nežeru. Takže díky za super večer, a když ne dřív, tak na Fajtfestu.

Text a foto: Jiří Kunčík

Author