Hudební film od Postcards From Arkham: různá pojetí zla a hrůzy

Postcards From Arkham

Dlouhodobá spolupráce Jednoho kmene a Postcards From Arkham, dvou těžko uchopitelných hudebních uskupení na české scéně, vyústila na nejnovější desce kapely Postcards From Arkham s názvem Oakvyl ve skladbách Prologue a Yidhra.

Nejen pro posluchače „divnohudby“

Tyto dvě písně sahající žánrově od rituálního ambientu Jednoho kmene až k black metalu otevírají zbrusu novou desku od Postcards From Arkham, která sbírá pozitivní recenze a chválu (nejen) u neortodoxních posluchačů „divnohudby“.

Lovecraftovo a Orwellovo zlo v jednom

Krátký hudební film, který vznikl právě k těmto songům, vypráví příběh inspirovaný nejen H. P. Lovecraftem, jak jsme u této kapely zvyklí, ale i dystopickými vizemi G. Orwella. Tím došlo ke spojení dvou zcela různých pojetí zla a neodvratnosti do jednoho díla. Stopáž filmu je něco málo přes osm minut, avšak i během této krátké chvíle se stihnete ponořit do temného světa plného děsu a hrůzy. Dění filmu krásně graduje ve spojení s jednotlivými skladbami, které skvěle podtrhnou celou atmosféru díla. Zpracování námětu a produkce filmu se ujali společně frontman kapely Postcards From Arkham, Marek „Frodys“ Pytlík a Ctibor Ostrý (Jeden kmen).
Ať už je vám bližší kosmická hrůza Necronomiconu, nebo děsivý mechanismus totalitní společnosti, neměli byste si nechat tento unikátní divnovýtvor ujít.

Text: Ema Moravcová, foto: archiv kapely PFA, video: Youtube.com