Alkehol propluli Prahou, a to hned dvakrát za zvuků známých tónů

Alkehol

Stále častěji vídáme, že známé i méně známé kapely pořádají malé koncerty na lodích. Příjemný hudební zážitek je tak ještě znásoben zážitkem z plavby. Tento trend neminul – v nejlepším slova smyslu ani kapelu Alkehol, která uspořádala vystoupení na výletní lodi Odra.

Dvakrát sto na lodi

17. 6. absolvoval Alkehol hned dva koncerty, první od 17:00 a druhý od 20:00, každý pro stovku fanoušků. Výletní loď vyplula pražského z Rašínova nábřeží a namířila si to kolem Vyšehradu až k Modřanskému zdymadlu, kde se otočila a plula zpátky. Spousta okolo plujících výletníků nebo vodáků si mohlo alespoň na chvilku užít tóny známých hitů. Ať už se jednalo o ty nejstarší, jako třeba Na Slamníku, Buráky, Hospodo nalejvej, Travičko zelená, Anděl strážnej, Lejboy, či o nejnovější pecky Spalovač chlastu nebo Rockeři z aktuálního alba Sudová přitažlivost.

Příště na souši, ale ne na suchu

Fanoušci si koncert náramně užili a na jeho konci se s nimi členové Alkoholu rádi vyfotili. Na kapele bylo vidět, že jim živé koncertování už chybělo. Příští koncerty už budou na souši, ale určitě ne „na suchu“.

Text a foto: Petr Hanč

Author