Trautenberk si v Českých Budějovicích přizvali na pódium zpěváka Gutalaxu

Trautenberk

I kapela Trautenberk zdárně rozjela pokoronavirovou letní koncertní sezónu. Náš reportér Petr Chán navštívil jejich vystoupení 1. července v Českých Budějovicích, odkud si přivezl nejen příjemný koncertní zážitek, ale také spoustu fotek.

Hand Grenade otevírali koncert

První červencový den počasí přálo akcím pod širým nebem, což byla po vytrvalých červnových deštích zajisté úleva pro všechny, kteří se toho dne vydali na koncert. Bylo jich dle slov samotné kapely Trautenberk šest nebo sedm stovek – zcela zaplněno nebylo, ale přesto byla návštěvnost velmi slušná. Koncert zahajovala kapela Hand Grenade, jejíž jméno rozhodně není českému rockovému fanouškovi neznámé – přinejmenším z turné s Harlejem.

Trautenberk: Evergreenem koncertů zůstává „Anička“

Poté už se na pódium přiřítili Trautenberk se svou obligátní „výbavou“ – typickými kostýmy ve stylu bavorských krojů (vždyť ze svého klatovského „rodiště“ nemají k německým hranicím tak daleko) a příběhem odvozeným od Krkonošských pohádek. Ten se prolíná velkou částí textů, i když v posledních letech kapela hledá i jiná témata. Evergreenem jejich koncertů ale zůstává „Anička“ aneb vtipná pódiová role basáka Honzy Suchého. Zpestřením koncertu bylo, že se při písničce Kuba mele hubou objevil na pódiu i zpěvák kapely Gutalax Martin Matoušek.

Čeládko, hybaj v říjnu do KD Vltava na další koncert Trautenberku

A již nyní se můžeme těšit na další koncert Trautenberku v jižních Čechách. Ten se bude konat 30. října, opět v Českých Budějovicích, a to v rámci oslav 10 let v revíru, jak Trautenberk nazvali své turné. Takže čeládko, hybaj v říjnu do KD Vltava, himlhergotdonrvetr!

Text: Petr Chán, Sylva Kaplanová, foto: Petr Chán