Do Nároďáku v Jaroměři mají namířeno Destruction

Destruction

Poměrně narychlo se podařilo v jaroměřském Nároďáku domluvit koncert německé thrashmetalové legendy Destruction. Nebudou zde však sami. Doprovodí je metalové dámy Burning Witches.

Po dlouhé době se opět sestava rozšířila na čtyři členy

Destruction u nás za posledních pár let vystoupili mnohokrát, naposledy koncem února v plzeňské Šeříkovce. Tentokrát se tito veteráni hrající od roku 1982 chystají 11. září do Jaroměře, která jim rozhodně není cizí. Mají už za sebou totiž i několik koncertů na festivalu Brutal Assault. Zvuk kapely nabral výrazně na síle s loňským příchodem švýcarského kytaristy Damira Eskice, a téměř po 20 letech tak Destruction hrají opět ve čtyřech.

Na novém materiálu Destruction usilovně pracují

V současné době vedle starých vypalovaček jako Bestival Invasion, Nailed to the Cross nebo Thrash Till Death hrají především songy z nového alba Born to Perish, které už bylo nahráno ve čtyřčlenné formaci. A zatímco ze všeobecně známých důvodů Destruction téměř půl roku nehráli živě, započali práci na novém albu, na které si však budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Jaroměř tedy bude jednou z prvních štací, které se dočká pořádně silné vlny našlapaného thrash metalu v podání frontmana Schmiera a jeho skvadry.

Role předkapely se ujmou Burning Witches

Jako support se představí pětice metalových dam, které si říkají Burning Witches a pocházejí rovněž z Německa. Jejich muzika se pohybuje na pomezí power metalu a heavy metalu, a i když spolu hrají teprve pátým rokem, stihly už nahrát tři alba. Tím posledním je letošní novinka Dance with the Devil, vydaná pod hlavičkou Nuclear Blast. To samo svědčí o tom, že tyto nespoutané krasavice vědí moc dobře, co dělají. Kromě parádní hudby si přijde na své zejména mužská část osazenstva.

Vstupenky jsou v prodeji

Vstupenky na tento koncert jsou již v prodeji v síti Ticketstream, na stránkách Obscure Promotion anebo přímo v Nároďáku na baru. Kapacita sálu bude z jistých důvodů omezena, proto doporučujeme s koupením vstupenek moc dlouho neotálet.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda