Vader v Praze: deathová legenda se nezalekla ani korony

Vader

V sobotu se v pražském klubu Nová Chmelnice rozpoutalo peklo. Pořadatelé Obscure Promotion v této těžké době nezaháleli a pozvali v rámci turné Pandemic Madness Tour 2020 deathmetalovou legendu Vader.

Mass Worship určitě některé fanoušky nadchli

Jako předkapela vystoupila švédská dark metalová banda Mass Worship. Mladá kapela svými temnými kytarovými riffy rozhodně několik fanoušků nadchla. Ale jak bylo vidět, všichni přišli na jedinečné a legendární Vader.

Vader: králové večera

Vader jsou kapela, o které se dá říct, že se za svých sedmatřicet let existence stala živoucí legendou. Hned při prvních tónech skladby Shock and Awe bylo znát, kdo je králem večera. Kapela přivezla představit svou šestnáctou řadovou aktuální desku Solitude in Madness, z níž jsme poprvé slyšeli některé písně živě. Fanoušci si koncert užili naplno, a nakonec se dočkali i přídavku v podobě skladeb Sothis a Cold Demons.

Bratislava zrušená, ale věřme v lepší časy

Turné pokračovalo dál do Brna a Košickoncert v Bratislavě je bohužel z důvodu současných koronavirových opatření zrušen, neboť ve slovenském hlavním městě se dle tamějších nařízení mohlo na kulturních akcích sejít nejvýše sto lidí. Neklesejme ale na mysli, vytrvejme a podpořme koncerty, které se konají – a pevně věřme, že se brzy budeme scházet v lepším čase a ve větším počtu.

Text a foto: Petr Hanč

Author