Nároďák Power Fest: v pátek doražte do Jaroměře na Seven či Power 5

Seven, Honza "Kirk" Běhunek

Jaroměřský Nároďák Power Fest měl proběhnout vlastně už na jaře. Kvůli koronavirové situaci a následnému zákazu konání kulturních akcí byl však přeložen na další datum s osmnáctkou – 18. září. Přeložení zamíchalo se sestavou kapel – v pátek vystoupí Seven, Power 5, Dangar Six, Tinnitus či Větrací šachta. I přes nynější pokyny k akcím a nutnosti míst na sezení v uzavřených prostorách se dnes akce uskuteční.

Seven přiveze aktuální desku Můry

Seven z Českých Budějovic jsou heavymetalovou sestavou kolem kytarového fenoména Honzy „Kirka“ Běhunka. Kapela přiveze aktuální desku Můry, ale zazní jistě i starší písně, které fanoušci na koncertech rádi slyší.

Power 5 oslaví čtvrtstoletí

Power 5 chystají na únor novou desku. Bude se vztahovat k pětadvacátému výročí existence kapely, následovat budou zajisté náležité oslavy. Vystoupení v Nároďáku bude tedy předzvěstí tohoto jubilea.

Dangar Six: deska na spadnutí

Jablonečtí powermetalisté Dangar Six jsou v Nároďáku téměř již jako doma. V současné době připravují novou desku. Dočkáme se nějakých nových skladeb i v pátek live?

Tinnitus: staří známí zase spolu

Tinnitus hrají teprve čtyři roky, ale za tu dobu se stihli v regionu etablovat. Po personálních změnách se ustálila sestava, ve které se opět po nějakém čase potkali ve stejné kapele zpěvák a kytarista Miloš Koblmüller a baskytarista Petr Firman. Brzy se chystají do studia natočit nové EP – a opět se ptáme: Dočkáme se i live nějaké té písňové novinky?

Větrací šachta: hlavně ať si to všichni užíváme

Větrací šachta z Hořic jsou největší pankáči v programu Power Festu. Od svých punkových kořenů se však za čtyři roky činnosti posunuli k tvrdším stylům jako thrash a death metal. Kapela hraje především pro zábavu svou i fanoušků, a s o to větším nadšením. A deska? Konečně bude.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author