Blackmetalové legendy Törr a Root v Brně prošly branou do pekel

Root, Big Boss

Obloha při sobotním podvečeru potemněla a místo holubů začali nad Brnem kroužit černí andělé. Protože v bráně do pekel, klubu M13 v centru města, si daly rande dvě blackmetalové legendy Törr a Root.

Skladby Törru si většina notovala

Toto spojení přilákalo pozornost všech blackmetalově zaměřených fanoušků z blízkého i dalekého kraje, takže klub doslova praskal ve švech. Nepřijela ovšem očekávaná výprava z Valašských Klobouk, což obě kapely mírně rozesmutnilo. Jako první vystoupila sestava v čele s Otou Herešem, který má Törr jako srdeční záležitost a jako svou druhou kapelu kočíruje Alkehol. Spolu s ním se objevili na pódiu Bart Bartoš (basa) a Radek Sladký (bicí). Zazněly samozřejmě největší hity v podobě skladeb Kladivo na čarodějnice, Hombre, To Smrt jsem já a plno dalších. Obecenstvo bylo nadšené a jejich skladby si většina notovala.

Big Boss dává přednost vínu

Následně si diváci doslova vyskandovali nástup Root a rozpoutalo se pravé peklo. Big Boss kynul svou holí obecenstvu nějakou dobu i vestoje, než se usadil na svou pódiovou židli. Při vystoupení poslal „pár milých slov kamarádům do Vatikánu,“ kterým se tuto noc asi moc dobře nespalo. Asi v půlce vystoupení si Big Boss vynutil picí pauzu, a když mu duchapřítomný fanoušek donesl dva půllitry s pivem, oznámil mu, že pivo již třicet let nepije. Vzápětí mu byla doručena láhev kvalitního vína, se kterou byl nadmíru spokojen a mohlo se pokračovat.

Alesh AD hraje i v Ravenoir

Alesh AD, kytarista Root, v zákulisí prozradil, že se mu pěkně rozjíždí i jeho nový projekt, kapela Ravenoir, kde si také přijdou na své fanoušci black a death metalu. Do projektu přizval také Igora Hubíka, Önslaughtera Jakuba z Debustrolu a za bicí Patrika Sase. Před pár dny uvolnili i první skladbu na YouTube – Darkest Flame of Eternal Blasphemy.

Text a foto: Standa Vybíral