Loretta a Mylions zamíchali sestavami kapel a odehráli speciální koncert

Loretta

Kapely Loretta a Mylions odehrály o minulém víkendu společný koncert v Brně. S jakými pocity do něj vstupovaly, jakou sympatickou habaďůru vymyslely na fanoušky a co nám vzkazují, se v reportáži dovíte přímo od nich a z jejich pohledu.

Letos naposledy?

Koncert 19. září v zahradě U Sosny v Brně byl plánovaný jako naše poslední venkovní hraní. Od října jsme měli začít hrát v klubech, ale vzhledem k zostřujícím se opatřením v nás už pár dní před akcí začal vrtat červík pochybností: Co když právě tenhle koncert bude na delší dobu tím posledním?

Mylions jsou pro každou špatnost…

A právě těmto černým myšlenkám navzdory jsme se rozhodly si to náležitě užít. V příjemném prostředí na břehu řeky Svitavy a s kapelou Mylions to byla hračka! Je to skupina Mirka Horňáka, manžela naší kytaristky Pavly Múzy Horňákové, ale hlavně jsou to kamarádi a navíc skvělí muzikanti, kteří jsou stejně jako my pro každou „špatnost“ (rozuměj legraci).

…tedy i pro nápad promíchat kapely

Domluvili jsme se tedy, že v tom uděláme fanouškům tentokrát trochu hokej, a malinko jsme společně zamíchali osobami a obsazením. Výsledkem byla kromě obligátního repertoáru obou kapel lorettí Tajná láska zpívaná Milošem „Cukero“ Hořínkem, a na oplátku tři songy Mylions podpořené kytarou naší Múzy. Myslím, že bychom z toho při společném hraní klidně mohli udělat tradici.

Aby korona dostala strach

Vzniklo tedy něco, co potěšilo nejen nás muzikanty, ale i publikum, které bylo tentokrát víc než skvělé. Aby taky ne! V domovském Brně mají Loretta i Mylions vždycky pořádnou podporu. A tak se U Sosny jedlo, pilo, tancovalo, zpívalo, a především hrálo na plný pecky, aby ta koroňácká potvora dostala pořádný strach a každému fanouškovi Loretty a Mylions se obloukem vyhnula.

Přání pro vás všechny

A to je naše přání pro vás všechny, kteří máte rádi dobrou muziku: Přejeme jen zdravé dny a pořád úsměv na tváři – toho se ta bestie prý bojí nejvíc!!! Díky za všechno a těšíme se co nejdřív zase na nějaké parádní hudební akci.

Vaše Loretta.                                                                                                                                                                                                                                                 Text: Daria Hrubá, foto: Alois Šlesinger