Mňága a Žďorp koncertuje i v dnešní složité době

Mňága a Žďorp, Petr Fiala

Městské kulturní středisko v Moravských Budějovicích uspořádalo o posledním zářijovém víkendu v místní Besedě koncert Mňágy a Žďorp. Kapela „made in Valmez“ svou hudbou přivezla na chvíli na Vysočinu kousek „normálního“ světa.

Odvaha pořadatelů nás potěšila

Je dobře, že se pořadatelé nezalekli nedávno vydaných omezení a uspořádali koncert, který byl plánovaný na měsíc duben tohoto roku, ale musel být z důvodu vypuknutí pandemie koronaviru odložen. Sál se s úderem 20. hodiny zaplnil sedícími diváky. Bylo vidět, že se návštěvníci na vystoupení oblíbené kapely těší, i když z důvodu nařízeného konce ve 22 hodin bylo zrušeno následné vystoupení místní kapely.

I v neveselé době ve veselé náladě

Muzikanti vlétli na podium v dobré náladě. Bylo vidět, že si koncert chtějí užít, což se jim opravdu povedlo. Vtipné průpovídky, kterými prokládal jednotlivé písničky frontman Petr Fiala, bavily většinu přítomných. Zazněly oblíbené songy jako I cesta může být cíl, Hodinový hotel, Písnička pro tebe nebo Měsíc. Diváci kapelu dokonce dvakrát vytleskali zpátky – to pak v přídavcích zazněly hity jako Nejlíp jim bylo, Made in Valmez či příznačně v současné situaci Spaste svoje duše.

Snad zase brzy a déle než do desáté

A to už byl konec tohoto parádního večera. Nikomu se nechtělo končit, ale nařízení zavírat vše ve 22 hodin bylo splněno. Vystoupení Mňágy a Žďorp se v Moravských Budějovicích opravdu vydařilo. Snad se brzy potkáme na nějaké další akci v lepších časech a bez obav – ať už z viru samotného, či z dalších politických, sociálních a ekonomických jevů, které ho provázejí.

Text a foto: Honza Švanda