Dymytry chystají online vánoční večírek spolurežírovaný fanoušky

Dymytry, Jiří Urban

Dymytry si pro nás v současné době, která nepřeje klasickým koncertům, připravili „vánoční večírek“. Hudební stránka věci bude do značné míry v režii fanoušků, kteří již nyní mohou spolurozhodovat o tom, co uslyšíme.

Předvánoční večer „v kruhu rodinném“

Kapela Dymytry absolvovala v letošních letních měsících úspěšné turné Monster Meeting, jehož závěrečná část musela být však bohužel zrušena v souvislosti s nařízeními vlády o nekonání hromadných akcí. Dymytry se však snaží vyjít svým fanouškům co nejvíce vstříc – a tak trochu udělat pochopitelně radost i sami sobě. Proto připravili pro předvánoční čas speciální online koncert. Ten se uskuteční v neděli 20. 12. ve 20:00 a během něj bude možné popovídat si s kapelou a samozřejmě aspoň zprostředkovaně si naživo poslechnout jejich písně. A protože se během let heslo „Dymytry rodina“ stalo typickým označením pro fanoušky, můžeme se těšit na předvánoční večer „v kruhu rodinném“.

Fanoušci rozhodnou o setlistu, největší fláky ustoupí jiným zajimavým skladbám

Dymytry již nyní vytvořili hlasování, ve kterém fanoušci rozhodnou o setlistu. Každou neděli se tak začíná na webu kapely hlasovat o třech skladbách z jedné konkrétní desky, které v prosinci zazní. Začíná se samozřejmě kultovním prvním albem Neser! Ale aby dostaly šanci i méně hrané písně, kapela vyřadila z hlasování ty nejprofláklejší. Můžeme se tak těšit na opravdu speciální setlist, o kterém můžete spolurozhodovat také vy.

Radost z metalu, sranda a pokec

„Žádná megastage, žádná supershow, jenom radost z metalu, sranda a pokec. Zablbnem, pokecáme na chatu, prostě si uděláme předvánoční pohodu,“ slibují Dymytry. Takže pokud tou dobou „zrovna půjdete kolem“ jejich oficiálních internetových kanálů, určitě se zastavte na kus řeči a dobrou muziku.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Josef Beník

Author