Dave Mustaine z Megadeth je zpátky v sedle: další pás v bojových uměních

Dave Mustaine

Dave Mustaine z Megadeth je po vážných zdravotních potížích z předešlých let opět ve formě a naplno se pouští do svých oblíbených sportů. Dokonce už si v lednu stačil připsat i osobní úspěch v jiu-jitsu.

Metalový živel s dovednostmi v bojových uměních

Rusovlasý lídr kapely Megadeth je už zase zpátky v sedle. Poté, co loni překonal rakovinu, se vrátil ke svým oblíbeným bojovým uměním. Tento metalový živel se totiž mimo jiné věnuje brazilskému jiu-jitsu, ve kterém nyní získal fialový pás.

Při tvrdém tréninku a spoustě vzestupů i pádů

Devětapadesátiletý muzikant před dvěma lety obdržel modrý pás pro mírně pokročilou úroveň a ve svém snažení postupoval dál. Střední úrovně pokročilosti dosáhl v polovině ledna nedaleko svého domovského Nashvillu, v místním sportovním centru Gracie Barra Spring Hill. Fialový pás mu předával vedoucí instruktor centra Reggie Almeida, trojnásobný držitel černého pásu v jiu-jitsu a profesor bojových umění.
Almeida mu poblahopřál na sociálních sítích sportovního centra slovy: „Po dvou letech od zisku modrého pásu, při tvrdém tréninku a spoustě vzestupů i pádů. Dnes jsem měl tu čest předávat panu Daveu Mustainovi zasloužený fialový pás. Gratuluju, chlape!“

Široký záběr

Jiu-jitsu není jediným bojovým uměním, kterému se metalová hvězda věnuje. V minulosti získal Dave Mustaine také černý pás (označující nejvyšší úroveň dovedností) v taekwondo a Ukidokan karate.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author