Go Ahead and Die – další kapela Maxe Cavalery, tentokrát se synem

Max Cavalera

Max Cavalera, kterého si metaloví fanoušci spojují především s legendární Sepulturou, se rozhodil založit novou kapelu. Součástí uskupení Go Ahead and Die bude i jeden z jeho synůIgor Amadeus Cavalera.

Go Ahead and Die budou směsí thrash a death metalu

Sepultura, Soulfly, Cavalera Conspiracy, Nailbomb, Killer Be Killed – a teď přichází šestá Maxova štace s názvem Go Ahead and Die. Vedle zmíněné dvojice Cavalerů staršího a mladšího kapelu doplní americký bubeník Zach Coleman, který se mimo jiné spolupodílel na některých albech thrashových veteránů Megadeth. Muzika nově vzniklého tria bude na pomezí thrash a death metalu, a podle všeho bude mít na produkci vliv i tvorba švýcarských Celtic Frost.

Očekávejme pořádný metalový nářez v podání otce a syna

Max okomentoval tento svůj další kariérní posun slovy: „Jde o milou spolupráci otce a syna, která vynáší na světlo staré dobré věci s novým přístupem! Tvrdé riffy a drsné texty od Igora, brutální bubnování Zacha Colemana (Black Curse, Khemmis) mě dost inspirovaly! Extrémní doba vyžaduje extrémní hudbu!“ Druhý nejstarší syn doplnil komentář svého otce: „Go Ahead and Die jsou připravení naservírovat divokou a nenávistí nabitou dávku energie, která tady už dlouho nebyla.“

Když nejsou koncerty, zbývá více času na nahrávání

Go Ahead and Die se ihned upsali společnosti Nuclear Blast, o případném nahrávání prvního alba se však zatím nic neví. Každopádně, Max v této podivné době rozhodně nezahálí – minulý rok nahrál s Killer Be Killed nové album Reluctant Hero a je to sotva pár dní, kdy oznámil nahrávání nového alba se svými Soulfly, které založil v roce 1997. Na tomto albu se bude velkou měrou podílet i jeho nejstarší syn Zyon Cavalera.

text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda

Author