Nová deska kapely Torrax vás zavede do světa čarodějnic, pirátů i princezen

Torrax

Kutnohorská heavy/power metalová skupina Torrax se tasí se svým druhým hudebním počinem, jenž ponese název Příběhy. Čekání na novou desku se kapela rozhodla svým fanoušků zkrátit v podobě nového videoklipu ke stejnojmenné skladbě. Titulek či název alba může vyvolat představu milých dětských pohádek, ale opak je pravdou. Žádná hezoučká princátka nebo víly Leknínky rozhodně nečekejte.

Divoký západ, piráti i kladivo na čarodějnice

Nové dílo téhle mladé energické partičky obsahuje osm autorských skladeb z různých tematických soudků. V ostrém metalovém rytmu na ní Torrax vypráví příběhy o Divokém západě, pirátech či o „kladivu na čarodějnice“. Dnem, kdy nová deska spatří světlo světa, bude sobota 20. března 2021.

Únosy princezen a pořádná řež mezi rytíři a padouchy

Zároveň s novým CD vyšel také videoklip k písničce Příběhy, která celému albu dala název. V klipu na rozdíl od dětských pohádek nenajdete navoněná princátka a sličné princezny drnkající na loutnu. Zato si ale užijete únosy princezen a pořádnou řež mezi rytíři a padouchy, doprovázenou poctivým heavy metalem a parádními kytarovými sóly. „Album jsme dali dohromady společnými silami. Každý z nás do něj vložil to nejlepší a za sebe můžu říct, že se jedná o dobré album, na které můžeme být pyšní,“ řekl o albu Honza Sobota, frontman kapely.

 

Po boku Arakainu, Trautenberku i Debustrolu

Deska vznikala ve studiu Holly Sound Martina Hollandra v Nymburce a je dalším důkazem, že se z Torraxu stává vycházející hvězda české rockové a metalové scény. To už se ukázalo v loňském roce, když si kapela zahrála po boku českých velikánů jako Arakain, Debustrol nebo Trautenberk.

Text: Ema Moravcová, Foto: Hanka Stará, video: YouTube.com

Author