Festival Obscene Extreme navštívily tři tisícovky fanoušků

SCHIZOPHRENIA

Dlouho nebylo jisté, zda se letos trutnovský festival Obscene Extreme vůbec uskuteční. Nakonec k radosti všech fans proběhl, i když ve zkrácené třídenní verzi.

Mohutná salva děkovných a nadšených reakcí

Téměř 3 000 fanoušků z různých koutů Česka, ale i z řady evropských zemí se ve čtvrtek a pátek začalo sjíždět na 22. ročník festivalu Obscene Extreme, kam tradičně zavítá mnoho kapel a příznivců ze všech částí světa. Když začátkem května pořadatelé oznámili, že připravili třídenní verzi pro omezený počet fans, nenechala na sebe dlouho čekat mohutná salva děkovných a nadšených reakcí. A tak se během třetího červencového víkendu v přírodním areálu trutnovského Bojiště představilo přes 50 metalových kapel.

Část line-upu tvořily zahraniční kapely

Z jistých důvodů letos v line-upu převažovala tuzemská scéna extrémního metalu. Mezi známějšími jmény si fanoušci pořádně zapařili např. na Exorcizphobii, Gride, Fleshless, Nahum, Lycantrophy nebo Mincing Fury. Ovšem nemalou část line-upu tvořily i zahraniční kapely. Dlouhu cestu do Trutnova vážili thrashoví Black Sachbak, kteří přijeli až z Izraele, z Rumunska dorazili death metaloví Necrovile, jejich žánroví kolegové Cenotaph dokonce z Turecka. Role headlinerů se nezalekli God Dethroned (Nizozemsko), Fleshcrawl (Německo) a Martin Schirenc (Rakousko), který si zde zahrál dva dny po sobě, kdy se svou kapelou přehrál dvě alba legendárního projektu Pungent Stench.

Tradiční soutěžní klání narušil déšť

Počasí letos vyšlo parádně, až na krátkodobý déšť, který při pátečním odpoledni narušil tradiční úvodní „Freak Festival“, který zahrnuje klání v různých bizarních disciplínách. Letos tedy došlo pouze na závody v pojízdných kontejnerech a na exování půllitrů s teplou slanou vodou. Doufejme tedy, že příští rok se vedle těchto pobavíme i při tradičním „mrskání“ a soutěži v pojídání chilli papriček.

Vstupenky na příští ročník již v prodeji

Za Rocksound bychom rádi vřele poděkovali Čurbymu za to, že festival letos při podmínkách, které se neustále chaoticky mění, uspořádal, a stejně tak i celému týmu pořadatelů. A kdo z vás je natěšený na příští ročník, který už proběhne, doufejme, ve standardní verzi, tak pro vás máme dobrou zprávu – na webu festivalu jsou již k dispozici vstupenky. Takže příští rok v termínu 13.-17. 7. 2022 na viděnou na Bojišti!

Text: Mates Šimek, foto: Veronika Špundová

Author