Tři sestry, E!E, Pirates of the Pubs: Moravskokrumlovský zámek se otřásal punkem

Tři sestry / foto: Standa Vybíral
Druhou zářijovou sobotu zavítala do Moravského Krumlova muzika, která vychází z punku. Legendární Tři sestry a E!E doplnilo uskupení „Pirátů“ (Pirates of the Pubs) z Českých Budějovic. Svým objektivem je zachytil Standa Vybíral.

Počasí vyšlo, příprava ze strany pořadatelů skvělá

Na tuto akci jsme se těšili, protože kombinace kapel i jejich stylů byla dokonale naplánována. Překvapilo nás, že už před první kapelou bylo v malebném areálu Krumlovského zámku tolik fanoušků této muziky. Někteří z nich přišli na druhou stranu zámku, kde se před nedávnem pořádal velký festival Rock Castle, a divili se, že se v tom místě nic neděje. Ale po chvíli tápání byli přesměrováni správným směrem na zámecké nádvoří, kde se akce konala. Pořadatelům i lidem přálo krásné teplé počasí, což dodalo akci ještě lepší atmosféru. Pořadatelé měli vzorně nachystáno plno stánků s jídlem a občerstvením. Bylo vidět, že i ty pivní stíhají nápor a že se netvoří žádné velké fronty.

Originální Pirates of the Pubs

Jako první vpluli s obrovskou energií na pódium Pirates of the Pubs. Jejich na české poměry „odlišný“ styl hudby se velice líbil, a i když měli neoblíbený úděl startovací kapely, přitáhli spoustu lidí před pódium. Ti rovnou poskakovali a tančili  na jejich rytmickou muziku jak o závod. Za mě jsou to výborní muzikanti, kteří mají svůj styl a nebojí se odlišit od klasiky.

E!E: Neposlouchejte to po ránu, jinak se toho celý den nezbavíte

Jako druzí nastoupili ostřílení hoši E!E, které nemusíme dlouze představovat. Slyšeli jsme od nich hity jako Míša, Indiáni, a třeba i Na strážním koši. Ten poslední jmenovaný hlavně neposlouchejte po ránu, jinak si ho budete pobrukovat celý den. Před pódiem se to tou dobou už začalo mačkat a pogotanečky se rozjely naplno.

Tři sestry: Nejhezčí odměnou byli zpívající fanoušci

Poslední a nejočekávanější kapela tohoto dne byly Tři sestry. Na pódiu byl umístěn odpočinkový hliníkový pivní sud pro frontmana kapely Lou Fanánka. Zazněly skladby jako Zelená, Lepší časy, či oblíbený Dederon, při kterém heligonkářka Supice (Veronika Borovková) měla  svoje „99balónkové“ sólíčko. Na zpívajících  fanoušcích bylo vidět, že většina z nich zná skladby Tří sester nazpaměť. Zpívající dav je vždy pro kapelu zaslouženou odměnou, a tady to platilo několikanásobně. Celá akce se vydařila na výbornou a na tvářích odcházejících lidí byla vidět spokojenost a že si akci užili.

Text a foto: Standa Vybíral

Author