Infected Rain a Dagoba plánují evropské turné

Lena Scissorhands, Infected Rain / foto: Honza Švanda

Moldavská metalová ikona Infected Rain a francouzský groove/industrial metalový úderník Dagoba oznámili, že vyrazí v únoru na společné evropské turné, jehož součástí budou i čtyři zastávky u nás.

Na nové album Infected Rain navnadili fanoušky prvním singlem

Nejen díky výrazné frontwoman Leně Scissorhands si u nás Infected Rain vytvořili během posledních pár let početnou základnu svých fanoušků. Jejich energické pojetí nu metalu umí rozpoutat před pódiem pořádné peklo, vzpomeňme např. na jejich koncerty na festivalech Rock Heart nebo Brutal Assault. A pro všechny příznivce této metalové komety máme skvělou zprávu – začátkem příštího roku vydávají Infected Rain své páté studiové album s názvem Ecdysis. Stejně jako jeho předchůdce Endorphin z roku 2019, i tento opus vyjde pod hlavičkou labelu Napalm Records, který má v portfoliu opravdu nepřeberné množství světových kapel. A my budeme mít hned čtyři příležitosti k tomu být mezi prvními, kdo uslyší a uvidí jejich novou tvorbu naživo. Pro nedočkavé se sluší připomenout, že Infected Rain mají venku první singl z této desky, který nese název Postmortem Pt. 1.

Dagoba má za sebou turné s Kreatorem, na další desku mají zaděláno

Groove/industrial metalová Dagoba patří mezi přední francouzské kapely kovového žánru. Frontman, který si říká Shawter, kombinuje čistý vokál s hlubokým growlem. Veškeré samply jsou čistě jeho práce, nejen to pak přidává tvorbě kapely na rozmanitosti. Dosud posledním vydaným studiovým albem je Black Nova z roku 2017, které bylo zároveň prvním studiovým počinem této kapely, jenž vyšel pod hlavičkou Century Media Records. Rok nato následovalo společné turné s německou thrashmetalovou legendou Kreator a polskými nestory death metalu Vader, jehož součástí byla i zastávka v Praze. Letos v létě Dagoba vypálila do světa nový singl s názvem The Hunt, tudíž není vyloučeno, že kapela pracuje na nové tvorbě.

Čtyři společné koncerty v Česku během čtyř dnů

Turné Ecdysis by Night Tour 2022 vypukne v polovině února příštího roku. U nás se Infected Rain a Dagoba představí ve středu 23. února na brněnské Melodce, den poté se obě kapely přesunou do pražského klubu Rock Café, v pátek vezmou útokem klub MC Fabrika v Českých Budějovicích a své české tažení zakončí v sobotu 26. února v ostravském klubu Barrák Music Club. Vstupenky lze pořídit již nyní v síti smsticket.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, videa: YouTube.com